У МОЗ розповіли коли очікувати нового спалаху коронавірусу та скільки коштує лікування

5e9d6daa17837-630_360_1581931950-322-1jpg
Фото: відкриті джерела

В МОЗ попередили, що через п'ять – десять днів після Великодніх свят в Україні може статися новий спалах заражень коронавірусом. Багато українців, попри карантин, пішли до церкви на Великдень, де могли заразитися.

Подібна ситуація вже спостерігалася після Вербної неділі. Про це заявила заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак в ефірі телеканалу "1+1".

"На жаль, недотримання карантину може вплинути на його подовження. Тому що ми всі чітко розуміємо, що те, що Україна запровадила карантин дуже швидко і достатньо жорсткі заходи карантину дає змогу зробити зростання захворюваності не піковим, а таким достатньо пологим. Тому сьогодні вся мережа наша, яка є в Україні, а це фактично зарезервованих 35 тисяч ліжок госпітальної бази, сьогодні не є переповнена. Ми можемо говорити про те, що ми маємо резерв і ліжок в стаціонарах, і резерв у відділеннях інтенсивної терапії, оскільки не більше 8% апаратів штучної вентиляції легень сьогодні задіяно. І кожен з нас має розуміти, що якщо ми дотримуємося рекомендацій карантину, а це не видумка, це доведено науковими дослідженнями, ми зможемо зберегти систему охорони здоров'я, ми зможемо зберегти медиків і найголовніше - врятувати життя тисяч наших громадян", - сказала Ірина Микичак.

 Зазначимо, що нинішній карантин діє до 24 квітня, але влада вже заявила, що він буде подовжений.

Сьогодні в Україні є фактично 35 тисяч зарезервованих  ліжок госпітальної бази. Вона не переповнена. Можемо говорити про те, що маємо резерв ліжок в стаціонарах, резерв у відділеннях інтенсивної терапії, оскільки задіяно не більше 8% апаратів штучної вентиляції легень, – зазначила Микичак.

Також в МОЗі розповіли, скільки коштує лікування хворих на COVID-19, повідомляє УНІАН.

Майже 20-30% тих, хто знаходиться в лікарнях з коронавірусом, вимагають інтенсивної терапії.

Вартість лікування від коронавірусної інфекції в лікарнях країни варіюється від 11 доларів до 370 доларів за пацієнта на добу.

"Держава бере на себе лікування через медичну субвенцію, а вже в квітні це лікування буде профінансовано за рахунок пакета програми медичних гарантій національної служби України", - пояснила заступниця міністра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: