На Провідну неділю біля кожного цвинтаря на Львівщині буде поліція

контроль

Поліція Львівщини закликає мешканців не створювати скупчення на цвинтарях на Провідну неділю.  

Поліція Львівщини закликає мешканців не створювати скупчення на цвинтарях на Провідну неділю.

Про це під брифінгу заявив заступник начальника ГУ Національної поліції Львівщини Дмитро Міхалець.

«Хочу звернутися до мешканців священнослужителів, щоб вони не допускали масового скупчення на цвинтарях.  Біля кожного цвинтаря будемо виставляти поліцейських, щоб вони контролювали кількість людей і не допускали порушення карантину», - закликав Дмитро Міхалець.

За його словами, на Великдень поліція була біля кожної церкви.

«Поліцейські були біля 1960 культових споруд, де проводилися служби. Були церкви, де була критична ситуація і потрібно було втручання поліцейського, але громадяни прислухалися до зауважень і дотримувалися дистанції. Щодо складення протоколів за порушення карантинного режиму, то було складено 25 протоколів, не пов’язаних з богослужінням. Вони складені за фактами виявлення пікніків у парках. Люди були без масок, не реагували на зауваження поліцейських, відповідно були складені протоколи», - розповів Дмитро Міхалець.

Загалом від початку карантину поліцією Львівщини складено вже 585 протоколів. 37 вже розглянуто в судах. З них по 11 накладено штрафи – 17 тис.грн, 16 випадків – усне попередження. Решта протоколів повернуто на доопрацювання або справи закрито. Більшість судових засідань відбудуться наприкінці квітня- на початку травня.

Поліція продовжує працювати у посиленому режимі. Є близько 70 додаткових нарядів, які працюють по всій області, визначені наряди, які перевіряють дотримання заборони на господарську діяльність певними підприємствами» - розповів Дмитро Міхалець.

Тим часом, як розповів заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, на сьогодні в інфекційній лікарні перебувають 100 осіб, також хворі є у 8-й міській лікарні, Центрі легеневого здоров’я, госпіталі у Винниках.

«Ми поки що не задіювали лікарні другого рівня. Але запевняю, що всі визначені лікарні другого рівня також готові до прийому пацієнтів. Деякі моменти ще треба допрацювати по Яворівській лікарні, та по Стебнику – в частині перехідників на кисень. Все решту –готове», - розповів Іван Собко.

За його словами, сума коштів виділених місцевими бюджетами на засоби захисту та медичне обладнання становить близько 300 млн.грн.

«Більшість цих коштів вже на рахунках медичних закладів. Також значний внесок зробили підприємці та волонтери.  По окремих медзакладах, не першої  і не другої лінії, а звичайних  -подекуди ще бракує засобів захисту і можливо ще б пасував ще 1-2 апарати ШВЛ», - розповів заступник голови ЛОДА.

Він додав, що 20 мільйонів гривень виділені на доплати медикам розподілені по медзакладах. 9,7 млн.грн пішло на центр екстреної медичної допомоги, 5,8 млн. на обласну інфекційну лікарню, 1,3 млн на Центр легеневого здоров’я, 3,3 млн. на госпіталь у Винниках.

«На 8-у міську лікарню кошти виділила міська рада. По наших обласних установах, кожен працівник отримав кошти рівнозначні його посадовому окладу. Це від 3 до 6 тисяч. Чекаємо ще на кошти з державного бюджету на виплату додаткових преміальних», - розповів Іван Собко.

У ЛОДА також сподіваються, що уряд почне послаблювати карантинні заходи, щоб окремі суб’єкти господарювання могли почати працювати.

«Зробивши аналіз по виконанню доходів місцевих бюджетів я зараз бачу певні ризики. Ми можемо стикнутися з неможливістю фінансування окремих капітальних видатків, якщо в такому вигляді будемо продовжувати карантинні заходи.  По дохідній частині бюджетів це вже дуже видно. Виконання бюджетів в окремих районах складає 50-60%. Це дуже загрозливо.  Зараз МОЗ веде перемовини з міністерством  економіки, щодо того, які суб’єкти могли розпочати роботу, щоб мінімізувати втрати. Ми теж подаємо свої бачення щодо послаблення карантинних заходів і які саме суб’єкти господарювання могли б розпочати роботу. Але це залежить від кількості інфікованих після Великодня. Результати на Львівщині ми побачимо в кінці квітня. Якщо кількість  почне зменшуватися, я переконаний що уряд піде на послаблення карантинних заходів. Припускаю, що це може  бути після 12 травня. Але все залежить від загальної ситуації в державі, бо я не вірю, що уряд буде послаблювати карантин в окремих областях», - розповів Іван Собко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: