Навколо Львова почали будувати об'їзну дорогу

дорога1
фото ілюстративне

Розпочата реалізація трьох інвестиційних проєктів, які створять об’їзну дорогу навколо Львова.

Нова об'їзна формуватиметься з кількох доріг державного значення та однієї - місцевого значення. Про це повідомляють у Державному агентстві автомобільних доріг.

Наразі об’їзна міста перевантажена транзитним і міським транспортом — це створює затори та призводить до зменшення швидкості руху транспорту до 20-30 км/год. Для забезпечення пропуску транзитного транспорту, а особливо, вантажного, до міжнародних пунктів пропуску «Шегині», «Краковець», «Грушів», «Рава-Руська» та у суміжні з Львівською області, необхідно забезпечити кільцеве сполучення між основними державними дорогами на відстані 20-40 км від Львова.

Це дозволить перенаправити значну частину транзитних потоків в обхід, без заїзду на існуючу об’їзну дорогу, скоротити шлях транзитного автотранспорту і час перебування в дорозі.

«Транзитне кільце у Львівській області є комплексним проєктом, для втілення якого залучені чисельні стейкхолдери. Маємо спільну мету – зручний та швидкий рух у області, маємо підтримку держави, націлені на конкретні результати вже у 2020 році» – підкреслив Олександр Кубраков, Голова Укравтодору.

За інформацією Укравтодору, нова об'їзна формуватиметься з кількох доріг державного значення:  Т-14-25 Миколаїв — Городок — Жовква — Кам’янка-Бузька — Бібрка; Н-09 Мукачеве — Рахів — Богородчани — Івано-Франківськ — Рогатин — Бібрка; М-12 Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка; та дороги місцевого значення О140504 Нові Стрілища — Ходорів. Наразі тривають роботи на ділянці від М-06 Київ — Чоп до М-11 Львів — Шегині. Також вже готова проектна документація на ремонт ще двох ділянок дороги, зокрема Городок — Повітно та Жовква — Кам’янка-Бузька. На зазначених ділянках старт дорожніх робіт планується вже у цьому році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: