Людство може зіткнутися з голодом «біблійних масштабів» через пандемію, – ООН

2020-04-22 12.32.40 images.weserv.nl d0abc5219225

За даними WFP, до кінця 2020 року з гострою нестачею продовольства у світі можуть зіткнутися 265 млн осіб.

Людство може зіткнутися з голодом «біблійних масштабів» через пандемію коронавірусу, якщо не забезпечить продовольчу безпеку. Про це заявив виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми (World Food Programme (WFP) - ред.) ООН Девід Бізлі, пише The Guardian.

Це цифра вдвічі більша від торішньої — через коронавірус на межі голоду опинилися 130 млн осіб. За словами провідного економіста програми Аріфа Хуссейна, режим самоізоляції та економічна рецесія вже вдарили по жителях країн, що голодують.

Мова йде, насамперед, про країни Африки, де живе половина людей, що голодують. Ще 43 млн осіб, що стикаються з голодом, проживають на Близькому Сході й в Азії. 18,5 млн — у країнах Карибського басейну і Латинської Америки.

У авторів доповіді Глобальної мережі боротьби з продовольчими кризами (в неї входить WFP) побоювання викликає також ситуація на південному сході України.

Бізлі назвав пандемію коронавірусу «найгіршою гуманітарною кризою з часів Другої світової війни». За його словами, без допомоги WFP «щодня від голоду будуть вмирати 300 тис. осіб, і так протягом трьох місяців». Бізлі додав, що ці цифри не враховують наслідки пандемії COVID-19.

За одним із сценаріїв програми, голод пошириться в 30 країнах світу. У десяти з них вже зараз близько мільйона людей перебувають на межі голодної смерті.

На початку квітня в ООН повідомили, що через коронавірус 8,3 млн осіб в Арабському регіоні опиняться за межею бідності, а кількість тих, хто отримує продовольство, зросте на 2 млн. При цьому вже зараз в арабських країнах понад 101 млн людей перебувають на межі бідності, а 52 млн — недоїдають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: