Очільником командування «Захід» став Шаптала, що вивів тисячі бійців з Дебальцевого

шаптала

У середу, 22 квітня, в управлінні оперативного командування «Захід» командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Сирський представив особовому складу управління генерал-майора Шапталу Сергі́я Олекса́ндровича.

Він призначений на посаду командувача військ оперативного командування «Захід» відповідно до наказу Міністра оборони України. Про це повідомляє пресслужба Оперативного командування «Захід».

 

Цим же наказом генерал-лейтенант Олександр Олексійович ПАВЛЮК, який очолював оперативне командування «Захід» з лютого 2017 року по квітень 2020 року, призначений на посаду до командування Сухопутних військ Збройних Сил України.

«Герой України генерал-майор Сергій Шаптала народився 5 лютого 1973 року уна Черкащині. У 1994 році закінчив Одеський інститут Сухопутних військ, пройшов всі сходинки військової кар’єри від командира механізованого взводу до начальника штабу-першого заступника командувача військ оперативного командування «Південь», - йдеться у повідомленні прессулжби.

Зазначимо, Сергій Шаптала отримав звання Героя України після того, як вивів бійців ЗСУ з Дебальцевого.

П'ятий Президент України Петро Порошенко сказав при врученні нагороди у лютому 2019 року: «Під його командуванням 128 гірсько-піхотна бригада пройшла найгарячіші точки на Сході. Наші захисники на чолі зі своїм командиром близько півроку мужньо тримали оборону Дебальцевого, не здаючи позицій. Сам Сергій зумів успішно вивести звідти тисячі наших бійців».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: