У мерії пояснили, для чого забороняють відвідувати цвинтарі

imgtop5a7c513eb947d_5e381dcb94ea5

Міська комісія з ТЕБ і НС вирішила заборонити відвідування міських цвинтарів впродовж поминальних днів.

Про це під час брифінгу розповіла очільниця міського штабу із прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції у Львові Галина Слічна.

«Вчора ми отримали постанову головного державного санітарного лікаря України щодо закриття кладовищ в поминальні дні. Сьогодні за засіданні комісії ми прийняли рішення щодо заборони відвідування цвинтарів впродовж поминальних днів. Рекомендуємо мешканцям прислухатися до  рішення, яке прийняла Рада Церков – перенести відвідання цвинтарів на час, коли завершиться карантин, і буде можливість священникам та мирянам відвідати цвинтарі», - розповіла Галина Слічна.

При цьому, вона вважає, що немає необхідності у контролі за цвинтарями.

«Ми побачили як себе повела громада на Вербну неділю, на Великдень, тому думаю, що кожен поставиться до цього з розумінням і зважатиме на прийняті рішення», - додала Галина Слічна.

Комісія також вирішила виділити кошти на придбання інфрачервоного обладнання для проведення дистанційного температурного скринінгу і встановлення такого обладнання при вході в Львівську міську раду.

«Ще одне питання яке ми сьогодні розглядали – це створення у Львові власної сучасної лабораторії і виділення коштів з резервного фонду міського бюджету для закупівлі відповідного обладнання. Для Лікарні швидкої допомоги і створювати таку лабораторію у цій лікарні», - розповіла Галина Слічна.

За її словами, міські лікарні забезпечені усім необхідним.

«Ми щодня отримуємо інформацію з усіх лікарень щодо надходжень, що передають лікарням благодійники і тоиу можемо реагувати. Кошти були скеровані на Лікарню швидкої допомоги, закуповується все необхідне, насамперед для лікарень на Ужгородській і Навроцького а також пологового будинку», - розповіла очільниця штабу.

За її словами у мерії вже обговорюють алгоритм дій щодо поступового виходу міста з карантину.

«В нас відбулося кілька зустрічей ц з цього питання, є рішення міського голови щодо створення щодо напрацювання роботи міста в часі кризи. Цю робочу групу очолив сам міський голова і вона напрацьовує пропозиції щодо такої програми», - розповіла Галина Слічна.

Вона також розповіла, що у роботі міського громадського транспорту нічого не змінилося.

«Стовідсотково виходить на лінії електротранспорт і близько 65% автобусів АТП-1. Приватні перевізники – в межах 10-14%», - розповіла Галина Слічна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: