Українцям радять, як правильно виходити з карантину

самоізоляція
фото ілюстративне

Для того, щоб вийти з карантину без наслідків для психічного здоров'я, потрібно робити це поступово – у першу чергу, не налаштовувати себе, що як тільки він закінчиться, все буде, як раніше.

Таку пораду українцям дала психолог і блогер Анна Римаренко, передають «Факти». За її словами, якщо думати, що щойно скасують карантинні заходи, відразу зробимо все, що планували, то це призведе до сильного розчарування і «краху надій».

«Ми всі опинилися в незвичній для себе ситуації. Це не може не викликати стрес, який є виснажливим для людської психіки. Можуть виникати захисні реакції. Тобто людина може вважати, що він облінився, однак таким чином наша психіка захищається від зайвих переживань», – зазначила Римаренко.

Вона пояснила, що українці можуть спостерігати зниження уважності, концентрації, складність щодо структурування роботи.

На переконання психолога, щоб уникнути такого стану, слід, по-перше, не займатися самокритикою. По-друге, зрозуміти, що вам потрібен час, щоб увійти в колишній ритм життя. По-третє, не вимагати від себе неможливого і налаштуватися на робочий мінімум.

«Дітей також потрібно готувати поетапно до звичного ритму. Не вимагати більших успіхів в навчанні і високих оцінок з усіх предметів. Варто підтримати дитину і не критикувати в разі невиконання певного завдання», – зазначила Римаренко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 11 травня, тому можливе ослаблення карантинних заходів очікується тільки з 12 травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: