В Запоріжжі адмінпротокол отримала організаторка автопробігу

запоріжжя
Ряди зачинених на час карантину магазинів у одному з районів Запоріжжя, 29 березня 2020 року Джерело: Радіо Свобода

Організаторка автопробігу на підтримку малого та середнього бізнесу в Запоріжжі Лідія Кривенко отримала адміністративний протокол за порушення вимог карантину. Жінка планує оскаржувати протокол у суді.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Кривенко зауважила, що при врученні адмінпротоколу була з юристом та оскаржуватиме протокол у суді.

«Я була з юристом при врученні. Ми написали, що заперечуємо. Будемо чекати суду, бо справа в тому, що вони пишуть, що ми порушили з площі Свободи (однією з точок старту автопробігу у Запоріжжі була площа Свободи, - ред.), від самого початку. Вони там стояли, могли і там протокол скласти. Інкримінують, що порушили карантинний режим, хоча їм і казала, що ви самі розумієте, що як такого карантину нема, бо порушення Конституції… Чому і в нас, і в інших містах, якщо складають протоколи, то судді не розглядають. Подивимось як тут поставляться до нашого порушення тим більш, що ми були по дві людини у машині, у масках, рукавичках, виходила передавати звернення я одна», – повідомила Кривенко.

Зазначається, що у головному управлінні Національної поліції в Запорізькій області підтвердили інформацію щодо вручення адмінпротколу організатору акції протесту. У відомстві повідомили, що він складений у зв’язку з порушенням вимог щодо обмеження масових заходів в умовах карантину.

«Сьогодні було вручено копію протоколу жінці 1958 року за ознаками статті 44 з позначкою 3. Це порушення правил щодо карантину людей Кодексу України про адміністративні правопорушення. Це організація проведення масового заходу, чим порушила пункти постанови Кабінету міністрів України 211-ї (постанова "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" від 11 березня 2020 року з доповненнями змінами, - ред)», – зазначили в Нацполіції.

Нагадаємо, 22 квітня у Запоріжжі пройшла акція на підтримку малого та середнього бізнесу, який був змушений тимчасово припинити роботу через карантин. До акції долучилася понад сотня підприємців на власних авто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: