Які свята відзначають 23 квітня (іменини, народні прикмети)

h_ua_den_psihologa

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 23 квітня в Україні і світі.

Свята та події 23 квітня

Всеукраїнський день психолога представники цієї професії можуть відзначати 23 квітня. У наше століття психологія стала надзвичайно популярною. Нею цікавляться не тільки на науковому, а й на побутовому рівні. Це унікальне значення психології передбачив ще Жан Піаже, який став найвідомішим психологом свого часу. За останнє сторіччя психологія пройшла дуже стрімкий шлях розвитку. Вона була офіційно визнана як наука тільки в 1879 році. Але за минулий час психологи всього світу змогли накопичити величезний багаж знань про суть людини, про її стани та почуттях, про самопізнання та соціальні ролі. Поява Всеукраїнського дня психолога теж цілком виправдана, оскільки в Україні психологія є однією з ключових наук. Сьогодні психологи працюють не тільки в медустановах, а й у навчальних закладах, оскільки рішення психологічних проблем людини вважається базовим у процесі її особистісного становлення. Дане свято — це привід сказати «спасибі» людям, які розділяють чужі проблеми, горе і радості, а також допомагають іншим знаходити себе в цьому житті.

День англійської мови — це одне зі свят, які відзначаються в рамках проведення тижня офіційних мов. Його святкують 23 квітня. Це дуже молоде свято, тому що вперше його відзначали тільки в 2010 році. Встановлення події стало ініціативою департаменту із зв’язків з громадськістю Організації Об’єднаних Націй, який вказав на необхідність розробити програми заходів для зміцнення традиції багатомовності. Свята на честь офіційних мов відзначають протягом тижня мов. Для цього свята була обрана дата смерті видатного драматурга Вільяма Шекспіра, твори якого входять в число найбільш цінних зразків літературної спадщини світу. Також Шекспір вважається одним із засновників літературної англійської мови, яка зараз вважається «світовою» мовою. За статистикою, по-англійськи розмовляють близько мільярда жителів нашої планети. У багатьох країнах англійська є державною мовою. День англійської мови зазвичай відзначається не тільки в тих державах, де вона є мовою побутового спілкування, але і в інших країнах, які признають її значущість на міжнародному рівні.

Всесвітній день книг і авторського права відзначається 23 квітня. Цей день вибрали для свята не випадково. Саме 23 квітня 1616 року померли три генія світової літератури: Вільям Шекспір, Мігель де Сервантес Сааведра, а також Інка Гарсіласо де ла Вега. У 1995 році на паризькій конференції ЮНЕСКО було прийнято рішення про встановлення даного свята. Його головна мета — викликати у молодого покоління повагу до літератури, закликати людей до читання книг, які є невід’ємною частиною духовної спадщини кожної епохи. Книга — це не тільки джерело знань. Це простий доступ до головних людських цінностей, духовних принципів та творчих досягнень всього людства. Книга є носієм найрізноманітнішої інформації. На основі її використання організований весь освітній процес в цивілізованому світі. Також книга вважається фундаментом самоосвіти та пошуку внутрішньої гармонії. Цінність цього свята як раз і полягає в пропаганді цих ідей. Тільки любов до книги допоможе людям передати свій життєвий та історичний досвід наступним поколінням. День книг і авторського права можна назвати одним з інструментів культурного збагачення людства.

Іменини 23 квітня

Цього дня іменини святкують: Олександр, Африкан, Зенон, Максим, Терентій, Федір, Яків, Адальберт (Войтех) та Юрій.

Народні прикмети 23 квітня

Якщо ліщина 23 квітня прикрашена пухнастими сережками, то земля більше не буде промерзати. Якщо вранці 23 квітня стоїть туман навпроти сонця, то протягом дня, швидше за все, піде дощ

Гороскоп 23 квітня

Овен
Погане самопочуття – сигнал про те, що ваш організм більше не в змозі витримувати той темп, який ви йому нав'язували останнім часом, а значить, має сенс зменшити оберти.

Телець
Доля важливого проєкту буде залежати від його старту: чим активніше ви візьметеся за справу, тим швидше її завершите, так і результат вас обов'язково порадує.

Близнята
Млявість і сонливість, що опанувала вами з ранку до обіду зникне без сліду – на цей час можна призначати серйозну роботу і важливі ділові перемовини – навіть онлайн вони минуть успішно.

Рак
Навіть якщо людина, яка вам дорога, поведеться неналежним чином, не поспішайте її критикувати і тим більше викреслювати зі свого життя – дайте їй другий шанс.

Лев
Карантин – не привід для того, щоб припинити доглядати за собою: день сприятливий для чищення пір'їнок – можна доглядати за волоссям, робити маски, манікюр і педикюр.

Діва
Отримавши пропозицію змінити роботу, не кажіть ні "так", ні "ні" – спочатку спробуйте виконати кілька тестових завдань, щоб зрозуміти, підійде вам новий напрям чи ні.

Терези
Професійну мету, яку ви перед собою поставили, небажано брати з розбігу – так можна і схибити, потрібно розробити поступову – покрокову – тактику її досягнення.

Скорпіон
Гарний час для тих, хто давно подумує про початок власної справи: зрозуміло, стартувати через карантин ви сьогодні не зможете, але скласти план дій вам ніхто не заборонить.

Стрілець
День, коли можна побалувати себе чим-небудь смачним, бажано – виготовленим власноруч – головне, знати міру і в жодному разі не переїдати.

Козоріг
Тим, хто в попередній життєвий період встиг скласти плани на майбутнє, можна – і треба – ставати до їх здійснення: вчасно зроблений перший крок – половина справи.

Водолій
Відповідний день для того, щоб повернути в своє життя людину, яку ви колись образили: визнайте свою провину і скажіть про те, як важко вам було обходитися без неї.

Риби
Будь-які справи необхідно приурочити до другої половині дня – в цей час вас буде переповнювати енергія, що дозволить легко впоратися з усім, що було заплановано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: