Брат Венедіктової працював юристом в Авакова та Котвіцького, - розслідування

венедіктова
фото з відкритих джерел

Брат генпрокурорки України Ірини Венедіктової – Сергій Венедіктов тривалий час працював у бізнес-структурах родини міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та народного депутата VIII скликання Ігоря Котвіцького, останній також особисто виписував йому довіреність на представництво своїх інтересів.

Про це повідомляють журналісти «Схеми: корупція в деталях». І Ірина Венедіктова, і її брат відмовилися прокоментувати журналістам ці факти.

Сергій Венедіктов, який нині викладає на юридичному факультеті Національного університету імені Шевченка, зазначив у своїй біографії, що отримав «належні організаційні навички, працюючи за сумісництвом протягом більше 8 років керівником юридичного відділу на підприємстві», але не вказав на якому саме.

Журналісти встановили, що починаючи з 2008 року Сергій Венедіктов працював у фірмах, які спеціалізуються на видобутку газу з державних надр, а саме у ТОВ «Газоконденсатне родовище «Денисівське» та ТОВ «Сахалінське», пізніше – у ТОВ «Мар’їнське» та ТОВ «Гравеліт–21». Аналіз реєстру юридичних осіб показує, що всі ці фірми належать до так званої групи «Інвестор» родини Арсена Авакова та його соратника Ігоря Котвіцького. «Сахалінське» заснував особисто Котвіцький, а «Денисівське» – товариство «Інвестор-Нафтогаз», власником якої була фірма «Інвестор». Частка у цій фірмі раніше була записана на дружину Авакова – Інну, а станом на кінець 2019 року кінцевим бенефіціарним власником майже 44% акцій ПрАТ «Інвестор» значиться син міністра Олександр.

Стосунок Венедиктова до цих фірм підтверджується і в Єдиному реєстрі судових рішень – Сергій Венедіктов представляв у суді інтереси підприємств «Денисівське» та «Мар’їнське».

«Про те, що брат Венедіктової протягом кількох років працював не пересічним юристом у структурах Авакова та Котвіцького, а був довіреною особою, свідчить і ще один встановлений факт. У 2015 році Котвіцький особисто виписував довіреність на ім’я Сергія Венедіктова «на ведення справ учасника публічного акціонерного товариства» – розповідають журналісти, посилаючись на дані, отримані від джерела з доступом до Єдиного реєстру довіреностей. Вказаний термін дії довіреності – з 30 березня до 30 червня 2015 року. Саме в цей період часу відбулися збори акціонерів ПАТ «Інвестор», де Котвицький володів 9,5%, йдеться в матеріалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: