Львівська ОДА просить Уряд про підтримку туристичної галузі

_1587715893_613x321.89497716895_3_0

Львівська обласна державна адміністрація надіслала Уряду кілька конкретних пропозицій, які мають допомогти підприємцям туристичної та курортної галузі подолати кризу, спричинену карантином.

Про це інформує пресслужба Львівської ОДА.

«Карантин в Україні ввели 12 березня, а триватиме він, щонайменше, до 11 травня. На цей час туристичний ринок, який офіційно працевлаштовує на Львівщині  34,8 тисяч осіб із середньою заробітною платою 5,2 тис гривень, просто завмер. Вже зрозуміло, що на такий рівень доходів, який дозволить бодай заплатити податки і втримати персонал, галузь не вийде навіть у червні. Ми маємо допомогти гравцям ринку туризму. Саме тому звертаємося з конкретними пропозиціями до уряду», - каже заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

У зверненні до Прем’єра, яке підписав голова Львівської ОДА Максим Козицький, львівські експерти галузі та управлінці пропонують:

Впровадити кредитування для суб’єктів господарювання в галузі туризму та курортів під державні гарантії. Це, на думку спеціалістів ЛОДА, допоможе підприємцям “втриматися на плаву” та зберегти робочі місця.

Послабити обмеження в діяльності готелів, хостелів та інших закладів тимчасового розміщення. Після завершення карантину, тобто з 11 травня, дозволити таким закладам приймати відвідувачів, якщо ті мають довідку про результати аналізу на COVID-19. А також зобов’язати готелі та хостели здійснювати щоденний моніторинг температури гостей. Крім того, пропонується, щоб адміністрація закладів тимчасового проживання інформувала органи місцевого самоврядування про поселення осіб, із зазначенням необхідної інформації.

У відповідних фондах передбачити кошти для оздоровлення осіб, що постраждали від хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 у санаторно-курортних комплексах України, в тому числі - у Львівській області. Насамперед такий відпочинок варто забезпечити медичному персоналу, який залучений до подолання пандемії, та тим, хто перехворів коронавірусом COVID-19.

Осіб, які працюють у сфері послуг, включити до переліку тих, які можуть претендувати на отримання допомоги з причин часткового безробіття, якщо вони втратили частину заробітної плати через “карантинну” зупинку діяльності закладу, де вони працюють.
Внести зміни до Державного бюджету-2020 та передбачити у Держбюджеті-2021 фінансування програм, спрямованих на розвиток туристичної інфраструктури в регіонах. Зокрема, у форматі державно-приватного партнерства та безповоротної фінансової підтримки місцевих проєктних ініціатив, які передбачають розвиток інфраструктури здорового, екологічного та активного відпочинку.

«Всі ці пропозиції - ще й добрий стимул для підприємців галузі працювати прозоро. Адже отримати допомогу від держави можна тільки тоді, коли всі ваші працівники працюють легально, коли ви чесно декларуєте та сплачуєте податки», - каже начальниця управління туризму Львівської облдержадміністрації Наталя Табака.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: