Польща передала львівському Центру легеневого здоров’я медичне обладнання

21_1587716741_3648x2432_1_0

Три медичних аспіратори сьогодні передали  Центру легеневого здоров’я представники генконсульства Польщі.  

Три медичних аспіратори сьогодні передали Центру легеневого здоров’я представники генконсульства Польщі.  

«Ми передаємо медичні аспіратори для Центру легеневого здоров`я, які закупило Генеральне консульство Республіки Польща. Хочу окремо подякувати Елізі Дзвонкєвіч, Генеральному Консулу Республіки Польща у Львові за таку важливу допомогу», - заявив значив голова ЛОДА Максим Козицький.

Обладнання вартістю 128 400 грн придбане польським Фондом міжнародної солідарності за кошти Міністерства закордонних справ Республіки Польща у межах програми польського співробітництва з розвитку «Польська допомога».

«Фонд солідарності сприяє розвитку міжнародної співпраці та допомагає партнерам у складних умовах. У зв’язку з тією ситуацією, що склалась у світі, було ухвалено рішення про необхідність забезпечити таким обладнанням лікарню у Львові. Це лише початок нашої допомоги. Плануємо також допомогти госпіталю у Винниках, лікарням у Рудках та Сокалі. Туди теж маємо намір передати необхідне обладнання», - розповіла Генеральний консул Республіки Польща у Львові Еліза Дзвонкєвіч.

За словами генерального директора Центру легеневого здоров'я Любомира Рака, нове обладнання значно підсилить реанімаційне відділення.

«Ця допомога для нашого реанімаційного відділення на понад 20 місць дуже значна, вона посприяє кращій діагностиці та якіснішому лікуванню. Аспіратори нам дуже потрібні, бо ми легенева клініка. Ми лікуємо 26 пацієнтів, хворих на пневмонію. У чотирьох осіб підтверджений коронавірус, ще четверо чекають на результати. Кількість пацієнтів із пневмонією за перший квартал, якщо порівняти з минулим роком не зросла, але зросла важкість перебігу. Трьох людей нам не вдалося врятувати», - розповів Любомир Рак.

За його словами, у реанімаційному відділенні, яке розраховане на 20 ліжок, перебувають 5 пацієнтів. Також на лікуванні перебуває лікар одного із відділень центру, який має підтверджений Covid-19. Його стан задовільний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: