У мерії Львова підтримали збільшення кредиту ЄБРР на реконструкцію очисних споруд

2020-04-24 10.55.13 www.lvivrada.gov.ua bb1715d9641a

На засіданні комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики депутати розглянули проект ухвали «Про затвердження угоди про підготовку кредитного фінансування від 22.04.2020, укладеною між Львівською міською радою, Європейським банком реконструкції та розвитку і ЛМКП «Львівводоканал» .

Як повідомила директорка департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич, упродовж тривалого періоду проводились перемовини з ЄБРР про збільшення фінансування щодо очисних споруд, інформує портал депутатів ЛМР.

В.о. директора «Львівводоканалу» Дмитро Ванькович своєю чергою зазначив, що зараз реалізується проект по виробленню біогазу, загальний бюджет якого – 31 млн євро. З них  - 15 млн євро кредит ЄБРР, 5 млн євро – кредит НЕФКО. Крім цього, 7,5 млн євро – грант від ЄБРР і 4 млн євро – внесок міста.

«У червні має початись реалізація біогазового проекту. Але стан очисних споруд, який у нас зараз є, не дозволяє ефективно очищати стічні води. Ми очищаємо в три рази менше, ніж передбачено. Тому це критично важливе питання, адже виробництво біогазу неможливе без ефективного очищення стічних вод».

Зі слів Дмитра Ваньковича, передбачається реконструкція очисних споруд: пісколовок, відстійників, аеротенків, повітродувок.

Член комісії Іван Рудницький коментуючи це рішення, підтвердив, що очисні споруди «Львівводоканалу» потребують великої модернізації і, відповідно, коштів. За різними оцінками, це близько 200 млн євро.

«На жаль, за останні роки в реконструкцію майже не вкладались кошти, а вони справді потрібні як на первинному етапі, коли потрібно очищати стоки від мулу, так і на подальших етапах, у відстійниках і т.д. Ми не можемо допустити непередбачуваної ситуації, тому мусимо брати кредити. Крім цього, щоб реалізувати проект з вироблення біогазу, потрібно спочатку провести реконструкцію очисних споруд».

Іван Рудницький також зазначив, що зараз виробляється 50 тон мулу на добу, а для того, щоб система працювала в достатньому режимі, потрібно в три рази більше.

«Цей проект виноситься на сесію міської ради у вівторок, думаю, що депутати підтримають це питання. А вже потім його має затвердити Мінфін».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: