У Мін'юсті підтвердили інформацію про коронавірус у двох колишніх ув'язнених

колонія4

У Міністерстві юстиції підтвердили, що отримали від Українського бюро Інтерполу інформацію про те, що двоє громадян, яких до екстрадиції з України в Молдову, утримували під вартою в Одеському СІЗО, хворі на коронавірус.

Водночас у відомстві запевняють, що на момент перебування в СІЗО, у них таке захворювання не було виявлено. Про це повідомила заступниця міністра Олена Висоцька, - пише Цензор.НЕТ.

«23 квітня від Інтерполу надійшло повідомлення про захворювання COVID-19 у двох громадян Республіки Молдова, яких було екстрадовано з державної установи «Одеський слідчий ізолятор». Перед екстрадицією вони пройшли медичний огляд, який не виявив ознак гострих респіраторних чи будь-яких інших захворювань. Зараз ми почали проведення протиепідемічних заходів в Одеському СІЗО, згідно з Протоколом», - пояснила вона.

Відповідаючи на запитання, коли буде проведено тестування співробітників СІЗО і тих, хто перебував в одних камерах із заарештованими громадянами Молдови, Висоцька сказала, що це станеться, як тільки українські медики отримають документальне підтвердження щодо проведених їхніми колегами з Молдови тестів.

Як розповіли в Офісі генпрокурора, прокуратура Одеської області оперативно відреагувала на цю ситуацію. Начальнику Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань направлено вимогу щодо забезпечення належного санітарного стану для запобігання поширенню коронавірусної інфекції, а також недопущення та попередження масових заворушень у слідчому ізоляторі.

Адміністрація установи встановила коло осіб, які контактували з хворими коронавірусною інфекцією ув'язненими. Серед них - 34 працівники установи, 9 бійців воєнізованого формування «Циклон-Юг» Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань, 15 ув'язнених.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: