Життя після карантину: Садовий заявив про масове скорочення працівників міськради

9414412232029494597555614891412359333019648o-e335b1fe
Фото: ЛМР

Міський голова Львова Андрій Садовий у відеозверенні до мешканців міста розповів, як місто буде виходити з кризи після карантину.

Він окреслив кілька важливих блоків, які стануть пріоритетними у програмі, над якою зараз працюють спеціалісти — це безпека, медицина, економіка і підтримка місцевого виробника «Зроблено у Львові».

Про це повідомляє ЛМР.

«Карантин продовжили до 12 травня. В кожного з нас є банальне запитання — а коли він завершиться, а що далі, сім`ї, робота, а де брати кошти? Ми ж розуміємо, що із закінченням карантину криза не мине. Сьогодні весь світ лихоманить і Україну в тому числі. Враховуючи це все у Львівській міській раді ми працюємо над програмою, як жити у цій кризі, яка не відомо коли закінчиться.

Блок номер один — це питання безпеки. Ми готуємось до відкриття після карантину усіх виробництв, школи, садочки, хімчистки, перукарні, кафе, ресторани. Ми сьогодні розробляємо чіткі плани, регламенти, як має бути організована робота по кожному з напрямків. Головне — мінімізувати будь-яку можливість зараження людей, щоб не було нових спалахів. Також дуже важливо, щоб ці люди, які будуть приїжджати після карантину до Львова з-за кордону проходили термоконтроль. Ще один важливий аспект — це максимальне переведення усіх сервісів у місті на онлайн-режим. Вже аналізуючи роботу протягом останнього місяця, можу вам сказати, що близько 10 тис львів`ян звернулися до міста через онлайн. Ми хочемо цю динаміку тримати, бо треба мінімізувати фізичний контакт.

Другий великий блок — це медицина. Тут важливо дати гідну оплату праці всім лікарям, медичним працівникам, які сьогодні на передовій. Також ми вирішили купити для міста для лікарні швидкої допомоги надсучасну лабораторію. Так, ми маємо сьогодні у Львові три лабораторії, які роблять ПЛР-тести. Але вони не всі нові, а я би хотів, щоб ми мали найсучаснішу. Це дуже важливо. Наступний чинник — це створення у місті резервного фонду. Коли почався карантин, всі почали бігати, а де купити маски, амуніцію, комбінезони для наших лікарень. Чекати, коли привезуть з Китаю — це абсурдно, важливо все мати тут, у Львові, і виробляти тут, у Львові. Важливо мати резерв, щоб ми мали у запасі 2−4 млн тих самих масок. Ми не можемо сьогодні чітко знати, а що буде за рік чи за два. Надіятись, що є державний фонд — ми вже побачили, що він був пустий. Тому свій до свого по своє — треба мати все своє.

Третій важливий блок — це економіка. За квітень ми очікуємо мінус 70 млн грн. до місцевого бюджету. Це дуже велика втрата, вже болить голова, бо треба буде платити зарплату комунальникам, вчителям тощо. Тому ми прийняли не просте рішення — ми вирішили оптимізувати чисельність працівників міської ради і ми зменшуємо її на 181 людину. Натомість, ми розуміємо, що в часи кризи треба інвестувати в інфраструктуру. Всі ці ремонти, які ми планували по дорогах — та ж вул. Шевченка йде повним ходом, починаємо з травня вул. Б. Хмельницького, також вул. Курмановича, Д. Апостола, плануємо Бандери, П. Орлика — це все буде в роботі, бо це дає можливість залучити людей і ті ж податки потім будуть поступати у наш місцевий бюджет.

Останній блок. Коли почалась криза, коронавірус, першими прийшов на допомогу львівський бізнес — підприємці, меценати. Тому ми у Львові даємо новий старт, новий етап програмі «Зроблено у Львові», «Купуй львівське». Якщо ви будете заходити в магазини продуктові, супермаркети, подивіться — є таке етикетка, то купуйте і не думайте. Бо це все у кінцевому випадку буде давати додаткові поступлення в місцевий бюджет і нові робочі місця.

Я бажаю усім нам бути здоровими. Дай Бог, щоб ми перебороли цю кризу і стали сильнішими", — сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: