Вшанував пам'ять: Зеленський з'їздив на Чорнобильську АЕС

4e9c658808016eb147e076aff7b9c8a7_1587894635_extra_large
Фото: пресслужба президента

Президент України Володимир Зеленський разом з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем ушанували пам’ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Про це повідомляє пресслужба президента.

Глава держави поклав квіти до пам'ятника Героям Чорнобиля, що розташований на Чорнобильській АЕС, поблизу енергоблока, де стався вибух у 1986 році.

«Чорнобильська катастрофа – це, без перебільшення, лихо планетарного масштабу. Вона стала не тільки гірким уроком з недавнього минулого, а й пересторогою на майбутнє. Планета Земля є колискою і домівкою для всього людства, і тому її збереження є відповідальністю кожної людини та спільним обов’язком усіх націй світу», – зазначив Володимир Зеленський.

Присутні вшанували пам'ять рятувальників хвилиною мовчання.

Також Зеленський зустрівся з працівниками ДСНС України, які брали участь у гасінні масштабної лісової пожежі в Чорнобильській зоні відчуження. Він вручив 22 рятувальникам державні нагороди.

Перед цим Володимир Зеленський облетів на гелікоптері ділянку, яка постраждала внаслідок пожежі.

«Ми вам вдячні за вашу велику роботу. Зараз на висоті, з гвинтокрила, ми побачили справжній результат вашої праці. Ви для нас – герої», – сказав Глава держави, звертаючись до рятувальників.

Володимир Зеленський зазначив, що вогонь знищив велику ділянку лісу – понад одинадцять тисяч гектарів.

«Тільки там, на висоті, розумієш, яка складна у вас професія. Від усього українського народу вдячний вам за результат», – зауважив Президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: