Діти з вадами слуху в Україні не можуть навчатися на карантині, — громадський активіст

c57e50938069d001

Під час карантину діти з вадами слуху не мають можливості навчатися, оскільки немає відеоуроків із жестовою мовою.

«Якщо діти з порушенням зору чи іншими фізичними вадами можуть навчатися віддалено, то з вадами слуху не можуть. Адже відео уроків із жестовою мовою немає. Чомусь Міністерство освіти не врахувало той факт, що людей з порушенням слуху в Україні майже 5% і вони зараз залишилися в ізоляції», - заявив в ефірі Радіо Культура секретар громадського руху "Соціальна єдність" Антон Гулідін.

Він також наголосив, що в країні немає і гарячої лінії, з якою можуть зв'язатися люди із вадами слуху, щоб викликати швидку.

«Я пропонував багатьом міністрам, мерам і навіть президенту імплементувати на сайт кожної служби гарячу лінію для людей з порушення слуху. Тобто люди з інвалідністю заходять на сайт, натискають кнопку з міжнародним знаком перекресленого вуха і йде відео виклик до кол-центру. З іншого боку екрану сидить перекладач жестової мови, який бачить людину з порушенням слуху. Людина на жестовій мові показує, що їй треба і перекладач або викликає швидку або надає консультацію чи телефонує, куди потрібно», - зазначив Гулдін.

За його словами людям з таким порушенням наразі не надається жодної інформації щодо карантину, тому їм доводиться самостійно шукати інформацію. Вони самі виробляють відеоконтент, який поширюють між собою та розповідають, як виживають у нових умовах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: