Італія анонсувала послаблення карантину з 4 травня

італія

Влада Італії через два місяці з початку жорсткого карантину почне знімати карантинні обмеження, починаючи з 4 травня.

Про це заявив премʼєр-міністр країни Джузеппе Конте, передає Бабель.

Через тиждень в країні знову зможуть відкритися виробники, будівельні компанії і деякі оптовики, а двома тижнями пізніше до них зможуть приєднатися рітейлери.

Також з 4 квітня відкриють парки для прогулянок та дозволять відвідування і траурні церемонії за участю не більше 15 людей, але зі збереженням дистанції.

З 18 травня очікується відкриття магазинів роздрібної торгівлі, музеїв і бібліотек. А вже з червня — ресторанів, барів, салонів краси та перукарень. Хоча роботу бізнесу на виніс дозволять раніше.

Школи залишаться закритими до початку наступного навчального року у вересні. Також поки буде закритим пересування між регіонами країни.

«Єдиний спосіб жити з вірусом на цьому етапі — це зробити все, щоб не захворіти. І дотримуватися дистанції», — наголосив Конте.

При цьому Конте наголосив, що деякі обмеження скоріше за все будуть залишатися в силі до відкриття вакцини чи ліків від коронавірусу, чого поки не очікують в найближчі місяці.

26 квітня італійська влада заявила про вже третє падіння кількості смертей за добу — 260 летальних випадків, що є найнижчим показником з 14 березня.

Італія є однією з найбільш постраждалих країн від коронавірусу. За даними університету Джонса Хопкінса, в країні зафіксували 197 тисяч випадків інфікування. Померли понад 26 тисяч людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: