Кабмін виділив 6 мільярдів на боротьбу з безробіттям: хто їх отримає

гроші

На позачерговому засіданні уряд ухвалив виділення 6 мільярдів гривень Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, повідомляє Урядовий портал.

На позачерговому засіданні уряд ухвалив виділення 6 мільярдів гривень Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття,  повідомляє Урядовий портал.

Виділені кошти будуть спрямовані на виплату:

  • допомоги по безробіттю - 1,277 млрд грн
  • підвищення мінімального розміру допомоги по безробіттю з 650 грн. до 1000 гривень;
  • допомога звільненим за власним бажанням з 1 дня, а не як було раніше з 91 дня
  • виплата усім безробітним з 1 дня реєстрації, а не з 7 як було раніше.
  • допомоги по частковому безробіттю - 4,723 млрд грн
  • виплати суб'єктам малого та середнього підприємництва на період карантину для покриття витрат на зарплату робітникам, яким було скорочено робочий час.

«Прийнята постанова, якою виділено 6 млрд грн, дозволить вирішити дві наші ключові цілі. Перша - це забезпечити реальну допомогу тим людям, які зараз, на жаль, вже втратили роботу. А друга -  допомогти роботодавцям з виплатою зарплат їхнім працівникам і тим самим попередити звільнення, зберегти робочі місця», - зазначив міністр економіки Ігор Петрашко.

24 квітня Уряд ухвалив рішення про реалізацію експериментального проєкту щодо реєстрації, перереєстрації безробітних та призначення виплати допомоги по безробіттю в електронній формі через портал «Дія».

Станом на 24 квітня, кількість безробітних, зареєстрованих в державній службі зайнятості, становить 426,4 тис осіб, що на 113 тисяч, або на 36% більше, ніж у минулому році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: