Правоохоронці будуть розслідувати діяльність Нефьодова та Верланова

розслідування

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що є достатньо підстав для розслідування правоохоронцями діяльності звільнених очільників Державної податкової служби Сергія Верланова та Державної митної служби Максима Нефьодова.

Про це передає Бабель.

«Є достатні підстави для розслідування їхньої діяльності правоохоронними органами», — заявив Марченко.

Уточнюючи про такі підстави щодо Верланова, очільник Мінфіну розповів про нібито скарги з боку бізнесу на затримки з автоматичним відшкодуванням ПДВ і «безпідставне блокування податкових накладних».

«Із таким підходом люди просто втрачають свій бізнес. І це замість того, щоб у такий складний період допомогти йому вижити», — сказав міністр.

Щодо діяльності Нефьодова, то Марченко заявив про «зафіксовані порушення при митному оформленні товарів. «Це стосується і визначення митної вартості, і недотримання термінів митного оформлення. Досі не запущена система автоматичних сканерів на пунктах пропуску. Ну і, звичайно, контрабанда нікуди не зникла», — розповів Марченко.

Нагадаємо, 24 квітня Кабмін звільнив із посад голову Державної митної служби Кабмін звільнив глав митної та фіскальної служб Максима Нефьодова і голову Державної податкової служби Сергія Верланова. Також звільнено заступників Нефьодова: Роберта Зелді, Дениса Шендрика та Сергія Пєтухова.

Наприкінці березня ексглава Мінфіну Ігор Уманський заявив про можливі факти масштабної корупції в податковій і митній службах. Він вимагав відставки Верланова і Нефьодова. Також він запевняв, що про корупцію у відомствах знає премʼєр Денис Шмигаль. 30 березня Рада звільнила Уманського.

Напередодні уряд оголосив конкурс на посаду голови Державної податкової служби — документи приймали до понеділка, 27 квітня, включно. При цьому уряд дозволив призначення без конкурсу Кабмін через карантин дозволив призначити главу податкової служби без конкурсу, який має відбутися вже після карантину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: