У ЛОДА відхрестилися від поборів на кордоні за перевезення заробітчан

W-punkcie-kontrolnym-Krakowiec

ЛОДА не має жодного стосунку до поборів, які, які були організовані на українсько-польському кодоні.

ЛОДА не має жодного стосунку до поборів, які були організовані на українсько-польському кордоні.

Про це під час брифінгу заявив заступник  голови ЛОДА Тарас Грень.

Нагадаємо, напередодні вибухнув скандал пов'язаний з платним перевезенням через кордон українських громадян на пункті пропуску Краківцець-Корчова. У соцмережах з’явилися повідомлення, що українців через кордон перевозять автобуси на українській реєстрації. Водії кажуть, що це єдиний спосіб перетнути кордон, а за перевезення довжиною 500 метрів беруть по 50 злотих з людини.  При цьому, за інформацією прикордонників платні перевезення організувала ЛОДА, відповідальним за це є заступник голови ЛОДА Тарас Грень.

Втім, сьогодні чиновник заперечив, що ЛОДА має стосунок до цих перевезень.

«Львівська обласна державна адміністрація до організації будь-яких платних перевезень стосунку немає. Ми звертаємося від імені ЛОДА з проханням до правоохоронців провести додаткову перевірку, щоб встановити осіб, які організовували платні перевезення. Хтось намагається скористатися моментом і на цьому заробити. ЛОДА не здійснює цю логістику. В нас немає ніяких повноважень на пропускному пункт», - заявив Тарас Грень.

Він додав, що єдині перевезення на кордоні, які організовувала ЛОДА відбувалися на початку місяця, коли було масове повернення українців з-за кордону.

«1-4 квітня нами дійсно були спрямовані один чи два великогабаритних автобуси, що уникнути соціальної напруги. Зараз пасажирські перевезення заборонені», - розповів Тарас Грень.

Як розповів заступник ГУ Нацполіції Львівщини Дмитро Міхалець, на одного з водіїв складено адмінпротокол.

«Вчора ми зареєстрували звернення громадянина,  а водія автобуса зупинили і перевірили документи. На нього склали адмінматеріал, за те що він курсував без дозволу на перевезення. Усі матеріали відправили патрульній поліції, щоб вони притягнули керівника АТП до відповідальності згідно чинного законодавства. Це юрисдикція патрульної поліції», - розповів Дмитро Міхалець.

За його словами будуть перевірені й інші автобуси, які здійснюють перевезення через кордон.

«Ми вставили номери транспортних засобів, адже ми складали адмінматеріали, а тому обов’язково маємо встановити усі данні. Данні у нас є. Я наголошую на тому, що один транспортний засіб встановлений і притягнутий до адміністративної відповідальності.  Є ще інші номерні знаки, відповідно і їх направляємо на патрульну поліцію, аби вони перевірили їхній дозвіл на перевезення», - розповів Дмитро Міхалець.

Як розповів Тарас Грень, ЛОДА виділила близько 10 тонн дизпалива та 9 тонн бензину для ДСНС, яка зараз забезпечує повернення українців з-за кордону. На кордоні зараз працює два автобуси ДСНС.

У ЛОДА кажуть, що у випадку підтвердження факту платного перевезення через кордон та встановлення компанії-перевізника це матимуть на увазі ри подальшій співпраці.

Загалом, за даними ЛОДА , за останні два тижні через митний пункт пропуску «Краківець» прибуло 4,5 тис. громадян, а загалом за період карантину близько 40 тис. громадян України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: