У Львівському кіноцентрі розповіли історію українського кіно 1930-80-их років

кіно

У кіноцентрі Львова розповідали про створення кіно 1930 -1980-их роках.

«Запрошуємо переглянути третю серію проекту #KINOTORIUM від Lviv Film Center, в якій наша Yaroslava Yakovleva розповість про тенденції розвитку українського кінематографа у період 1930-80-х рр.

Романтизм радянського кінематографа 1920-х рр. існував переважно у яскравих прикладах авангардного кіно, коли загальна стратегія розвитку прямувала в ареал «соціального реалізму».

У 1930 році в Україні було знято першу звукову кінострічку — фільм «Симфонія Донбасу» Дзиґи Вєтрова, а у 1931 на екрани виходить робота Олександра Соловйова «Фронт».


З появою «звуку» починають виникати «цензурні умови». Більшість фільмів потрапляють до розряду «арештованого кіно». Кінорежисери мають слідувати стандартам та вимогам держзамовлення.

Наприкінці 1930-х рр. зароджується «українське поетичне кіно». Проте значна кількість кіновиробництва 1939-1945 рр. підлягає нормам ідеологічних завдань воєнної доби.

1950-60 рр. характеризуються добою «відлиги», котрі плавно перетекли в добу «застою» 1970-х та "перебудови" 1980-х. », - зазначили в кіноцентрі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: