Депутати знову відмовилися створювати у Львові «Медраду» під екснардепа

IMG_2465

Депутати Львівської міської ради не погодили створення корпорації «Медична рада».

Передбачалося, що ця структура координуватиме роботу головних лікарів і медичного персоналу трьох найбільших міських лікарень: дитячої лікарні, лікарні швидкої медичної допомоги та 8-ї лікарні.

Нагадаємо, під час минулої сесії це питання після тривалих дискусій, перенесли.

«Це питання вдруге виноситься на розгляд пленарного засідання, тому воно широко обговорювалося на депутатських комісіях. Медична рада - структура, яка допоможе вдосконалити надання медичних послуг нашим мешканцям», - пояснила директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

«Насправді це стратегія розвитку медичної галузі міста. Дуже важливо, коли об’єднуються мудрі люди і думають над розвитком медичної галузі. І ця ситуація із коронавірусом показала, що такі речі є необхідними. Бо багато речей можна продумати наперед», - додала  заступниця міського голови, очільниця міського штабу протидії COVID-19 Галина Слічна.

Втім депутати мали іншу думку.

«Для того ще один координаційний орган? Кожен з цих закладів має головного лікаря. Є начальник управління охорони здоров’я, який координує діяльність всіх медзакладів. Якщо треба щось покращити – значить хтось поганий. Тоді давайте звільняти головних лікарів. Якщо Зуб не справляється, тоді треба ставити питання про начальника управління. А так вся структура залишається і над нею створюється ще одна. На мою думку це не покращить роботу медзакладів. Тоді виникає питання - для чого це робиться, що буде робити цей орган, під кого він створюється? В ухвалі ми бачимо членів правління, а хто буде головою? Я чув вже не від одного медика, що ця вся структура створюється під Олега Березюка, і для того, щоб координувати закупівлю медичних товарів та обладнання. Закликаю цю ухвалу не підтримувати і переглядати медичну структуру, якщо вона незадовільна», - заявив депутат Маркіян Лопачак.

Депутатів також обурила сума, яку запропонували виділити у статутний фонд нової структури – 25 мільйонів гривень.

«Найбільший цинізм полягає в тому, що наступним питанням буде скорочення працівників ЛМР. Тобто 25 мільйонів ми маємо куди всунути, а потім купу людей показово позвільняємо, - заявив депутат Ігор Дякович.

При цьому, навіть депутати від «Самопомочі» не висловилися на підтримку проєкту рішення. Роман Федишин запропонував це питання перенести.

Втім, цю пропозицію депутати не підтримали. А за створення проголосували лише 11 депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: