Історія з призначенням Саакашвілі в Кабмін завершилась «тихим зливом», — журналіст

IMG_3632

У фракції «Слуга народу» після довгих переговорів вдалося зібрати 140-170 голосів за призначення Саакашвілі, стверджує журналіст Юрій Бутусов.

Кабінет міністрів України відкликав з Верховної Ради подання на призначення Михеїла Саакашвілі віце-прем'єр-міністром з реформ, повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Як зазначив він у своєму Facebook, призначення Саакашвілі у фракції «Слуга народу» заблоковано.

«У фракції «Слуга народу» після довгих переговорів вдалося зібрати 140-170 голосів за призначення Саакашвілі із 248 депутатів, при цьому в партійному чаті готовність голосувати публічно заявило трохи більше 100 депутатів», - пише Бутусов.

На думку журналіста, голосів немає, тому що президент Володимир Зеленський вирішив не виступати зараз публічно на підтримку Саакашвілі.

«Для того, щоб Саакашвілі зібрав 226 голосів, "Слуги" мають дати гарантовано 190-200 голосів своєї фракції з 248», - пояснює він.

За словами Бутусова, замість голови ОП Андрія Єрмака завдання збору голосів перекладено на голову фракції Давида Арахамію - тобто навіть статус переговрника знижений.

«Офіс президента розуміє, що провал переговорів із Саакашвілі завершиться скандалом, тому обмірковує, що запропонувати Саакашвілі замість реформ в уряді. Нині розглядається варіант висунення Саакашвілі на виборах мера в Одесі як кандидата "Слуги народу" з максимальною підтримкою влади, і політичною і фінансовою», - стверджує він.

Крім того, за словами Бутусова, була провалена ідея призначення Давида Сакварелідзе головою ДБР.

«Ідею висунув сам президент Зеленський, озвучив її в широкому колі своєї команди, і багато хто вже почав вітати Давида. Але з самим Сакварелідзе досі ніхто з ОП навіть не розмовляв. Тож слова залишаються словами», - зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: