Львівські обранці не погодились скорочувати працівників мерії

IMG_2465

Депутати Львівської міської ради не погодили оптимізацію  чисельності працівників мерії.

Нагадаємо, раніше міський голова Андрій Садовий заявив про необхідність скорочення 181 працівника міської ради, через скорочення надходжень до міського бюджету, а також необхідність додаткових виплат медикам, які зараз борються з коронавірусом.

«Пропонується затвердити з 1 серпня загальну чисельність у кількості 1629, тобто йдеться про те, що кількість працівників міської ради буде зменшена на 180 осіб», - пояснила депутатам директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Виконавчим органам міської ради пропонувалося доручити подати міському голові пропозиції щодо оптимізації структури.

Втім, депутати не підтримали цієї ухвали.

«Я досліджував це питання і вважаю, що це чергова маніпуляція і брехня. Андрій Іванович знову хоче комусь сподобатися. Ми нещодавно збільшили штатні одиниці інспекторів з паркування. Андрій Садовий забирає десь 20 інспекторів на управління транспорту, з управління транспорту 2-3 людей забирає на адміністрацію міського голови. Тобто насправді збільшує свій штат. Нам казали, що ми лише маємо затвердити штатний розпис, а кого саме будуть приймати на роботу і звільняти. Але це саме наша справа, бо ми голосуємо за зарплати працівників.  Тому я б хотів почути - а кого саме планує звільнити Андрій Іванович. В нас станом на сьогодні близько 180 посад, які не зайняті. Він хоче скоротити діючих працівників, чи ці незайняті посади? Чому ми не маємо права отримати цю інформацію. Пропоную дати протокольне доручення щодо ліквідації цих вакантних посад. Якщо потрібно провести реогранізацію, то нехай це роблять, а не постворювали департаментів і нічого не працює», - обурився Сергій Івах.

Роман Федишин запропонував запровадити мораторій до кінця року на створення нових комунальних підприємств, та заборонити збільшувати чисельність працівників на існуючих.

«На все управління в місті Львові ми витрачаємо з бюджету 768 млн.грн а на комунальні підприємства – 1,5 млрд.грн. Якщо ми хочемо досягти економію бюджету, ми мусимо проконтролювати наші ЛКП», - заявив Роман Федишин.

«Я останні 10 років активно виступав за скорочення структури. За три каденції Садово структура міської ради збільшилася вдвічі. Але я не зрозумів цього рішення. Яким чином 180 людей, яких і так зараз немає в міській раді, бо стільки є вільних посад – впливає на ситуацію, якщо станом на зараз, в рік, радники міського голови отримують близько 2 млн.грн? Це втрати міського бюджету, бо я не знаю, що ці люди радять. За останні два місяці у нас були фантастичні рішення,  про які ми дізналися з медіа – про виділення 160  тисяч – на замовну соціологію, яку замовляє  Інституту міста, 200 тис. грн – на адміністрацію міського голови, мільйон гривень – на ЛКП «Агенція ресурсів», десятки тисяч – на премії заступникам міського голови в час кризи, про які ми дізнаємося зі ЗМІ.  Ні про яку економію бюджету не йде мова. Це передвиборчий піар міського голови. Я закликаю цю ухвалу не підтримувати, але якщо є така ініціатива міського голови, я на себе візьму відповідальність і підготую проєкт ухвали по скороченню структури і почнемо з департаменту міського голови в якому зараз працює 64 людини і носять за ним папірці. Хочу нагадати, що за часів мера Буняка там працювало 8 осіб», - заявив депутат Маркіян Лопачак.

В результаті, депутати не підтримали пропозицію щодо перенесення питання аза проєкт ухвали проголосували лише п’ятеро депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: