Моторошна знахідка: на Львівщині викинули цілу машину тваринних решток (фото)

рештки

Екологічна катастрофа у туристичній зоні. Поблизу Славського, на території села Либохора, зафіксовано грубе порушення екологічних норм – невідомі викинули тонни тваринних решток у лісосмузі.

Поліція вже оглянула місце злочину, на черзі екологічна інспекція та всі дотичні до цієї катастрофи організації.

Місцева влада вже відреагувала на інцидент.

«Славська селищна рада максимально сприятиме правоохоронним органам та зробить все можливе, щоби винні були покарані.

Таке порушення, згідно з Законом України «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною», карається штрафом від 5 до 50 мінімальних зарплат.

Просимо всіх, хто бачив, як викидають тваринні рештки, телефонувати в поліцію або до Славської селищної ради, це дозволить встановити деталі злочину та пред’явити звинувачення порушникам», – йдеться в заяві на офіційному сайті ради.

ІА «Дивись. info» зв’язалася з головою Славської ОТГ Володимиром Бегою. Він каже, що шокований.

«Я ще не був на місці викиду решток, але вже зараз там працює екологічна комісія. Заяву у поліцію вже написали, а вони натомість все зафіксували. Зараз проводяться слідчі дії, намагаються з’ясувати, хто до цього причетний.

За час моєї роботи таке відбулось вперше. Це шокуючі кадри.

Будемо проводити роботи з утилізації і вивезення цих решток. Приїдуть представники Держспоживслужби, буде проведена дезінфекція цього місця. Сьогодні там буде наведено порядок.

Є свідки, які бачили, яка машина там заїжджала і це завозила. Я думаю, що не обійшлося без допомоги місцевих, бо хтось мусів показати дорогу і де це висипати.

Правильно було б усе це відправити на завод з утилізації, який знаходиться в Золочеві. Ми проконтролюємо, щоб так і було зроблено.

Зрозуміло, що на тому підприємстві, з якого це все приїхало, не все гаразд з утилізацію цих відходів. У нас у районі не так багато підприємств, з яких воно могло би приїхати. Думаю, швиденько визначать, як і звідки відходи тут опинилися», – сказав Володимир Бега.

Речниця львівської поліції Світлана Добровольська повідомила, що наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження. На місці інциденту проводять слідчі дії.

Фото: Сергій Неупокоєв

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: