Дуда і Зеленський обговорили питання приїзду працівників з України в Польщу

3542c18a0f63aaad8d7f03ade2146da5

Президент Польщі Анджей Дуда і президент України Володимир Зеленський провели відеоконференцію, під час якої обговорювалися питання боротьби з коронавірусом, двостороннє співробітництво та ситуацію в області безпеки в регіоні.

Як повідомляє «Європейська правда», відповідну заяву опубліковано на сайті польського президента.

«Розмова стосувалася ситуації, пов'язаної з пандемією коронавірусу, двосторонньої співпраці, особливо в економічних питаннях, включаючи питання енергетики, і розвитку ситуації в області безпеки в регіоні», - сказав глава адміністрації президента Польщі Кшиштоф Щерський.

Повідомляється, що президент України поінформував польського лідера про ситуацію на окупованих територіях східної України і нинішній стан переговорів в «нормандському форматі».

«Президенти також обговорили варіанти можливого сценарію розморожування економічних контактів, особливо приїзду працівників з України в Польщу. Він зазначив, що це питання буде предметом домовленостей відповідно до рекомендацій служб, що відповідають за епідемічну безпеку в обох країнах, і потребами польського ринку праці», - сказав Щерський.

На сайті президента України зазначається, що Дуда запевнив у незмінній підтримці європейської та євроатлантичної інтеграції України. Окремо відзначено помітну роль представників Збройних сил України у складі командування Литовсько-польсько-української бригади.

«Важливою темою розмови стала співпраця України та Польщі у сфері енергетичної безпеки, зокрема щодо диверсифікації джерел постачання енергоносіїв та практичної реалізації підписаного в серпні 2019 року тристороннього меморандуму між Україною, Польщею та США про співробітництво у сфері енергетики», - йдеться у заяві Офісу президента України.

Водночас у ній не згадується про те, що Зеленський і Дуда обговорювали питання приїзду працівників з України в Польщу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: