Мерія не погодила реконструкцію житлового будинку на вулиці Франка

17 ОСББ Альтанка-1_вул. Франка, 129 (16)

Виконавчий комітет Львівської міської не погодив реконструкцію багатоквартирного житлового будинку на вул. І. Франка.

Проєктом рішення пропонувалося видати ОСББ «Альтанка-1» містобудівні умови  та обмеження на реконструкцію багатоквартирного житлового будинку на вул. І. Франка, 129 у Львові».

Як пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, йдеться про будинок у стилі міжвоєнного модернізму 30 років минулого століття.

«Це не є пам’ятка, але будівля має історичне значення. В радянський час були облаштовані додаткові кімнати. Передбачається відтворення історичного вигляду, тобто забрати цей об’єм добудований в радянський час, і частково залишити засклену легеньку конструкцію, і додати паркомісця, яких бракує, щоб не паркувати машини на вулиці. На сьогодні площа забудови складає 425 метрів а буде 627. Площа збільшується за рахунок рекреаційної забудови, яка виходить нижче рівня землі, якщо дивитися з вулиці, тобто виходить  двоповерховий нижній поверх.  На третьому поверсі буде скляна веранда, яка не виходить за межі того що існує. Новобудова відповідає цьому будинку. З боку Франка це буде лише невеликий горизонтальний навіс, буде видно лише скляний кутик, передній фасад не зазнає змін, все буде з тильної сторони», - пояснив Антон Колоомєйцев.

«Цей кутик, досить серйозно видно. Питання будівель, коли ми заходимо історичну частину міста є дуже резонансним. До цього треба підійти зважено.

Як додав заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко попередній проєкт передбачав добудову окремого поверху.

«Управління охорони історичного середовища було категорично проти цього проєкту, бо він псував існуючу архітектуру. У новому проєкті не змінюється площа. Якщо там дійсно будуть дотримана площа і концепція архітектури, думаю зауважень не буде. Це рішення, яке запропоноване є набагато кращим, але якщо недостатньо інформації, його краще перенести, щоб зробити презентацію проєкту і зняти всі питання », - заявив Андрій Москаленко.

Зрештою, члени виконкому вирішили питання перенести, щоб провести презентацію проєкту і почути позицію управління охорони історичного середовища.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: