У Садового хочуть отримати позики, які не погодили депутати

08_Electron_T191

Виконавчий комітет Львівської міської ради хоче отримати висновки щодо доцільності отримання двох позик у межах програми „Міський громадський транспорт України“   

Виконавчий комітет Львівської міської ради хоче отримати висновки щодо доцільності отримання двох позик у межах програми «Міський громадський транспорт України».  

Зокрема, виконком  прийняв рішення «Про надання у 2020 році висновку щодо доцільності залучення ЛКП «Львівавтодор» коштів позики у рамках проекту «Міський громадський транспорт України» для реалізації підпроектів реконструкції тролейбусної контактної мережі, капітального ремонту кабельних ліній та будівництва автобусного депо».

«Це дуже важлива річ. Цей проект реалізовується під державні гарантії з дуже хорошою відсотковою ставкою — 2%. Дешевших грошей сьогодні в Україні немає. Нагадаю, що ми вже на першому етапі цього проекту. Перший етап — це придбання 100 автобусів і 10 трамваїв. Тому участь у цьому проекті для інфраструктури міста є дуже важливою», - заявив заступник міського голови Львова з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків.

Крім цього виконком прийняв рішення «Про надання у 2020 році висновку щодо доцільності залучення ЛКП «Львівелектротранс» коштів позики у рамках проекту «Міський громадський транспорт України» для реалізації підпроекту «Капітальний ремонт трамвайних вагонів з модернізацією (переобладнанням) для забезпечення перевезення пасажирів з обмеженою мобільністю».

«Це мова про реконструкцію старих трамваїв і встановлення у них відповідної вставки для зручностей маломобільних груп населення. Отож, цим проектом передбачається повна реконструкція трамваїв і переобладнання їх для забезпечення перевезення пасажирів з обмеженою мобільністю. Така модернізація може коштувати від 350 до 500−600 тис євро, в залежності від результатів тендеру. Натомість новий трамвай коштує 1,6−1,7 млн євро. Термін експлуатації відремонтовано трамваю не сильно відрізняється від нового, тому це дуже хороший і вигідний проект», - пояснив Геннадій Васьків.

Нагадаємо, 28 квітня сесія Львівської міської ради не підтримала ухвалу «Про надання місцевої гарантії Львівської міської ради у 2020 році з метою забезпечення виконання боргових зобов’язань ЛКП «Львівелектротранс» у рамках проекту «Міський громадський транспорт України», та аналогічну ухвалу про надання місцевої гарантії Львівської міської ради у 2020 році з метою забезпечення виконання боргових зобов’язань ЛКП «Львівавтодор» у рамках проекту «Міський громадський транспорт України». Ухвалами передбачалося залучення коштів Європейського інвестиційного банку для ремонт трамвайних вагонів з модернізацією (переобладнанням) для забезпечення перевезення пасажирів з обмеженою мобільністю та будівництво автобусного депо, реконструкцію тролейбусної мережі та капітальний ремонт кабельних ліній тягових підстанцій.

«Залучення коштів для реалізації цих проектів відбувається шляхом підписання угоди про передачу коштів позики між Міністерством інфраструктури України, Міністерством фінансів України, Львівською міською радою та ЛКП «Львівелектротранс» та ЛКП «Львівавтодор». Це друга частина загального проекту співпраці з ЄІБ. Перша частина — це придбання 10 трамваїв і 100 автобусів, тендери на придбання яких вже відбулися. А друга частина — це сьогоднішні ухвали, якими передбачено ремонт трамвайних вагонів з модернізацією (переобладнанням) для забезпечення перевезення пасажирів з обмеженою мобільністю та будівництво автобусного депо, реконструкцію тролейбусної мережі та капітальний ремонт кабельних ліній тягових підстанцій.

Це останні ухвали у цьому проекті. Є вже підписані угоди з Міністерством, тому дуже важливо їх прийняти для розвитку транспортної інфраструктури нашого міста», - пояснила під час сесії депутатам директорка департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич. Однак, ці ухвали не набрали достатньої кількості голосів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: