Українцям дозволили самостійно обирати банк для зарплати

2020-04-30 19.19.47 espreso.tv 8f63c99a52c1

Національний банк України змінив порядок переказу коштів роботодавцями на рахунки своїх працівників, розширивши їхнє право на вільний вибір банку для отримання зарплати.

Відповідну постанову регулятор ухвалив 29 квітня, передає пресслужба.

Постанова має набути чинності з 1 січня 2021 року. До цього часу і роботодавці, і працівники мають підготуватися та адаптуватися до нових правил.

«Така новація дозволить уникнути конфліктних ситуацій між роботодавцем та працівником щодо права працівника самостійно обирати банк для отримання заробітної плати», - пояснюють у Нацбанку

Вільний вибір працівниками банку, на рахунки якого вони отримуватимуть зарплату, стане можливим завдяки переходу на міжнародний стандарт номеру банківського рахунку (IBAN).

«Працівник, а не роботодавець, має самостійно обирати банк, що обслуговуватиме його рахунок. Таке право передбачене законодавством про оплату праці і ми хочемо, щоб воно дійсно реалізовувалося на практиці. Адже це стимулюватиме банки до конкуренції, сприятиме підвищенню рівня обслуговування клієнтів та розширення спектру банківських послуг», - повідомив заступник голови Нацбанку Сергій Холод.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: