В Одесі проросійські сили готували провокацію на 2 травня (фото)

1588246975-2240

Правоохоронці виявили велику кількість друкованої продукції, що містить відверту антиукраїнську пропаганду. «Агітки» планували роздавати на Куликовому полі.

В Одесі СБУ запобігла провокації, яку проросійські сили планували здійснити на Куликовому полі 2 травня.

Як повідомили у пресслужбі обласного управління СБ України в Одеській області, спецслужба припинила спробу представників проросійського руху «Куликове поле» організувати 2 травня низку провокаційних акцій у річницю подій 2014 року, коли в місті під час масових заворушень загинули 48 осіб.

Встановлено, що зловмисники планували поширити в Одесі друковану агітаційну продукцію сепаратистського характеру. В «агітках» містилися заклики до створення так званої «республіки Новоросія» і силового захоплення державної влади.

За задумом організаторів провокацій, ці дії мали стати інформаційним приводом для того, щоб пропагандисти РФ дискредитували Україну на міжнародному рівні.

Як уточнили в управлінні, під час обшуків, що завершилися сьогодні, які проводили у представників проросійського руху, правоохоронці виявили велику кількість друкованої продукції, що містить відверту антиукраїнську пропаганду.

Зокрема, вилучено листівки з поділом України на фейкові «республіку Новоросія» і «бандерівську Україну», наклейки з написами «Одеса - російське місто» і «Одеса - Новоросія», символіку з пропагандою тоталітарного режиму, друковані видання, так звану газету «Новороссия» та іншу заборонену законодавством продукцію.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і незалежність України), ч. 1 ст. 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 1 ст. 14 (підготовка до злочину) і ч. 1 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України. Проводяться слідчі дії. За їх результатами прийматимуться відповідні процесуальні рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: