Львівський лікар-інфекціоніст повідомляє про збільшення числа «важких» пацієнтів

поліативна допомога
фото ілюстративне

За останні кілька днів у Львівській обласній клінічній інфекційній лікарні спостерігається збільшення кількості звернень до приймального покою, збільшення госпіталізацій та збільшення кількості пацієнтів з тяжким перебігом захворювання.

Про це повідомляє лікар-інфекціоніст Ігор Берник.

«За минулу добу до приймального відділення звернулось - 123 ос., з них госпіталізовано – 18, з яких з підозрою на CоVіd-19 – 12 (хв. з м. Львова, Львів-Винники, м. Стрия, с. Дуліби, с. Добряни Стрийського р-ну, смт. Івано Франкове Яворівського р-ну, смт. Куликів Жовківського р-ну, с. Шоломинь Пустомитівського р-ну) та 6 – з підтвердженим діагнозом CоVіd-19 (м. Львів, с. Давидів Пустомитівського р-ну).

На ранок в лікарні 114 хворих, з них - 83 з підтвердженим діагнозом Covid-19, серед яких - 8 - медпрацівники закладів охорони здоров’я м. Львова та області. Також на лікуванні перебуває 3-є дітей (1 – з підтвердженим CоVіd-19, 2 – з підозрою).
Стан хворих у відділеннях від наближеного до середньої тяжкості до тяжкого, отримують медичну допомогу, очікують результатів ПЛР обстежень (первинних, повторних)», - йдеться у повідомленні медика.

При цьому Ігор Берник також зазначив, що 5 хворих з підтвердженим коронавірусом перебуває у відділенні інтенсивної терапії, а 2 пацієнтів (87 та 71 р.) підключені до апаратів штучної вентиляції легень. За словами медика, їх стан критичний, з ускладненнями основного захворювання та рядом супутніх хронічних хвороб.

«Хворим проводиться комплекс діагностичних та лікувальних заходів. За вчора виписано з одужанням від CoVid-19 ще 9 пацієнтів, з них – 1 медпрацівник. Всього з одужанням від CoVid-19 з лікарні виписано 46 чол», - підсумував Берник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: