Переговори про приїзд українських заробітчан вже почали кілька країн, — Пристайко

630_360_1582711877-588

Перемовини про приїзд українців на сезонні роботи вже ведуть представники кількох країн, очікуються пропозиції і від інших.

Про це сказав на брифінгу віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко, повідомляє Укрінформ.

«На цьому етапі до нас вже звернулось декілька урядів з тим, що очікуються організовані і заплановані групи українців. Ми знаємо в деяких випадках з точністю до однієї особи. Я вчора говорив з австрійським міністром закордонних справ, мовилось рівно про 802-х наших працівників, яких очікують 44 фірми. Є точні цифри, їх перелік, з якими безпосередньо працюємо. Так само ізраїльські. Очікуємо розмови з нашими фінськими колегами в понеділок. Тобто ця робота ведеться організовано», - розповів Пристайко.

Він нагадав, що вчора відбулася розмова з ізраїльськими представниками – скільки людей конкретно очікується, які умови. Зазначив також, що в понеділок домовлено про розмови з фінськими представниками.

«І там ми говоримо про велику частину наших людей. Там ведеться мова про тисячі людей, їх працевлаштування. Ми говоримо про декілька сотень рейсів, які напевно доведеться здійснити нашим авіалініям, щоб перевезти таку значну групу людей», - сказав Пристайко.

За його словами, на черзі й інші країни, які очікують на працевлаштування наших людей.

«Це Польща, Німеччина і взагалі країни навколо України – Чехія, наприклад. Ця робота планомірна. Ми закликаємо представників всіх країн зв’язуватися і вже це відбувається», - зазначив віцепрем'єр-міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: