Популярна європейська країна у липні розпочне приймати туристів

кіпр
Фото ілюстративне. З відкритих джерел

Греція почне поступово знімати карантинні обмеження з четвертого травня, відкривати готелі планує з першого червня, а туристів у країні чекатимуть вже з першого липня.

Про це повідомив міністр туризму Греції Гаррі Теочаріс, передає «Прямий» з посиланням на видання «Хмарочос».

«Думаю, це питання на мільйон доларів. Ми збираємося відкритися десь в липні. Цей сезон не буде таким, як в минулі роки. Проте, ми можемо багато чого зробити, щоб заново відкрити туристичну економіку», — сказав Теочаріс.

Сфера туризму є основним джерелом доходів для Греції, кожен п’ятий працівник країни залучений в цій сфері. Минулого року країну відвідали 34 мільйони туристів, що поповнили бюджет на 18 мільярдів євро (це близько 10-12% доходів економіки).

Режим карантину, який запровадили в країні від 23 березня, виявися ефективним у запобіганні високих показників смертності, які спостерігались в інших європейських країнах. У Греції зафіксовано 2566 випадків хвороби COVID-19, 138 людей померли.

За даними Асоціації бізнесу пасажирських перевезень, пересування на паромах знизилися на 90%, а кількість внутрішніх та міжнародних авіарейсів в березні впала на 59%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: