Відкриють перукарні та магазини: в МОЗ майже готові профілактичні вимоги

365373
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що у Міністерстві охорони здоров’я готується перелік тимчасових протиепідеміологічних вимог до перукарень, салонів краси, господарчих магазинів, кав’ярень тощо, виконуючи які вони зможуть працювати.

Про це Ляшко повідомив у Facebook

"І як би вже не хотілось всім нам позбавитись цього карантину і коронавірусу, треба все ж таки включити тумблер терпіння. Терпіння, яке дозволить нам вийти з карантину вчасно. А не передчасно", - написав він.

Ляшко додав, що наразі в МОЗ вже фіналізуються тимчасові вимоги щодо профілактичних заходів при здійсненні обслуговування в перукарнях та салонах краси, при торгівлі господарчими товарами, роботи кав’ярень, автомийок, адвокатських та нотаріальних послуг тощо.

"Але завжди є але. Ми повинні наголосити, а ви повинні це почути.
Повна відміна карантину без запровадження обгрунтованих профілактичних заходів це 120-140 тис. смертей до кінця вже цього року! Такий от прогноз отримав від Kyiv School of Economics", - наголосив Ляшко.

 Як повідомляє УП, Україна готується до поступового пом’якшення карантинних обмежень, детально опрацьовуючи всі етапи.

Під час зустрічі Володимира Зеленського і керівників відомств, відповідальних за боротьбу з поширенням COVID-19, було наголошено, що травневі свята – останні з небезпечних вихідних, які можуть сприяти скупченню людей.

У зв’язку з цим поліція поінформувала, що в ці дні у парках чергуватимуть патрулі, щоб запобігти цьому.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль додав, що в Україні щодня збільшується кількість людей, які одужують від COVID-19.

Під час сьогоднішнього брифінгу Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що виходячи з сьогоднішньої ситуації, планується пом’якшення карантину вже починаючи з 11 травня.

Це буде стосуватися дозволу на прогулянки в парках, відкриття магазинів, салонів, перукарень тощо, але за умови дотримання визначених санітарно-гігієнічних вимог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: