У Стрийському парку відкриється сучасний бібліотечний простір — Сенсотека

бібліотека

Бібліотеки — не книгозбірні, а місця для думання, обміну досвідом та генерування цікавих ідей. Саме таку філософію роботи міських бібліотек прописано у програмі «Львів 2020», - повідомляють у пресслужбі Львівської міської ради.

На вулиці У. Самчука, 22 завершили капітальний ремонт приміщення Сенсотеки. Це перший в Україні проект, який орієнтований на людей з інвалідністю та їхню інтеграцію в суспільство шляхом проведення спеціальних спільних заходів, відповідного облаштування, маркування простору та технічного забезпечення. Вже зовсім скоро ця бібліотека відкриється для відвідувачів.

Нагадаємо, у 2015 році управлінням культури ЛМР, публічними бібліотеками Львова спільно з ГО «Інститут українських студій» була розроблена концепція Сенсотеки, мета якої забезпечити людей з інвалідністю доступним простором задля їхнього навчання, відпочинку та налагодження соціальних взаємовідносин через культурні практики.

Впродовж наступних років тут проводився капітальний ремонт на суму 3 600 000 грн. Тільки на технічне забезпечення було скеровано 583 тис. грн.

Сенсотека відповідає сучасним умовам і максимально зручна для людей з інвалідністю.

«Ця бібліотека буде унікальною тим, що матиме спеціалізоване обладнання для незрячих та людей з вадами зору. Сама ідея зробити Сенсотеку на базі цієї бібліотеки є не випадковою, адже тут неподалік є школа для незрячих. Це була ідея громадськості, які ми радо підтримали. Весь дизайн, інтер’єр пов'язаний з інклюзією: відповідне ознакування, спеціалізована плитка, великий простір. Також ми купили для Сенсотеки єдиний у Львові принтер, який друкуватиме шрифтом Брайля», — наголошує Наталія Бунда, директорка департаменту розвитку ЛМР.

У зв’язку з карантино, точної дати відкриття бібліотечного простору ще не відомо, проте Сенсотека вже має багато планів і проектів, які чекають на читачів зовсім скоро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: