Верховний Суд скаржиться на Венедіктову через тиск у справі Приватбанку

вен

Верховний Суд вважає заяву генерального прокурора Ірини Венедіктової у справі про вклади братів Суркісів в ПриватБанку втручанням в діяльність Верховного Суду, способом впливу та тиску з метою затвердження ним рішення на користь однієї зі сторін.

Про це свідчить скарга, направлена ​​до Вищої ради правосуддя (ВСП ) та генпрокурора, оприлюднена на сайті ВСП, передає Еспресо.

«23 квітня 2020 року свою позицію як позицію Офісу Генерального прокурора оприлюднила й генпрокурор, яка фактично протиставила судову владу суспільству і державі в цілому. З виступу складається враження, що єдиним захисником суспільства і держави виступає прокурор, яка вже визначила, хто в цій справі правий, а хто - ні. В умовах, коли навколо цієї справи явно проглядається обурення громадянських почуттів і спробі принизити суд, такі заяви навряд чи можуть вважатися прийнятними», - йдеться в документі.

Нагадаємо, напередодні в Офісі генерального прокурора записали звернення, де оголошується, що відомство знаходиться на стороні державного ПриватБанку, Кабінету міністрів і Національного банку України (НБУ) в судовій суперечці про законність конвертації коштів колишніх власників Приватбанку і пов'язаних з ними осіб в акції банку (bail-in).

«Обов'язок Офісу генпрокурора - відстоювати закн, права людини та інтереси держави. Зараз прокурори здійснюють це у Великій палаті Верховного Суду в одній із справ, пов'язаних з націоналізацією ПриватБанку (про вклади братів Суркісів - ред.)», - відзначала генпрокурор, уточнюючи, що в цій справі забезпечення верховенства права і законності, а також інтерес держави і кожного громадянина збіглися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: