Допомога Програми U-LEAD у боротьбі з коронавірусом

ULEAD-750x400-e1523864594196-696x371

Програма «U-LEAD з Європою» у співпраці з Міжнародним благодійним фондом (МБФ) «Карітас України» розпочинає новий проєкт «Підтримка об'єднаних територіальних громад у боротьбі з пандемією COVID-19».

Про це та  багато іншого йдеться у листі керівника Програми «U-LEAD з Європою» Бастіана Файгеля головам об’єднаних територіальних громад від 4 травня 2020 рjre.

Шостий тиждень поспіль директор Програми надсилає інформаційні листи об’єднаним територіальним громадам про актуальні зміни в законодавстві, боротьбу з COVID-19, віддалену роботу органів місцевого самоврядування тощо.

Проєкт підтримки ОТГ у боротьбі з COVID-19 передбачає надання допомоги 936 сільським та селищним, а також об’єднаним територіальним громадам невеликих міст.

У результаті реалізації проєкту кожна з цих ОТГ отримає дві «Скриньки здоров’я громади», що міститимуть засоби індивідуального захисту та предмети першої необхідності для роботи працівників галузі охорони здоров'я: рукавички, маски, окуляри, халати, безконтактні термометри, респіратори та дезінфікуючі засоби. Ці скриньки стануть вагомою допомогою медичним працівникам, і, оскільки процес закупівель вже розпочато, очікується, що комплекти надійдуть у кожну ОТГ до кінця травня.

Найближчим часом представники МБФ «Карітас України» зв’яжуться із кожною ОТГ електронною поштою та нададуть інформацію про наступні кроки для отримання цієї допомоги.

Окрім того, Кабінет Міністрів України прийняв рішення, в якому деталізуються анонсовані раніше доплати медикам та те, яким чином медустанови, які беруть участь в діагностиці, лікуванні та транспортуванні пацієнтів з підозрою або підтвердженим діагнозом COVID-19, будуть отримувати оплату за свої послуги. Загалом, Національній службі здоров’я України (НСЗУ) додатково виділено понад 15 млрд грн для виплати лікарням за лікування хворих на COVID-19. Пакети послуг передбачатимуть:

  • Оплату за роботу мобільних бригад, які проводять забір аналізів вдома у пацієнтів і наразі працюють на базі поліклінік, ЦПМСД або інших закладів охорони здоров’я (одна бригада має зробити мінімум 150 заборів матеріалів на місяць),
  • Оплату екстреної медичної допомоги (оплата цих центрів буде визначатися на підставі кількості підтверджених випадків коронавірусної інфекції з урахуванням збільшеного навантаження з виїздами мобільних бригад на підозру COVID-19),
  • Оплату за стаціонарну медичну допомогу (у визначених 240 опорних лікарнях).

Важливо, що у всіх випадках враховано 300% доплати медпрацівникам. При цьому, у тариф не включатимуть оплату засобів індивідуального захисту.

Дарія Зубрицька,

експертка із висвітлення і комунікації Львівського регіонального офісу Програми U-LEAD.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: