Глава Мінекономіки Петрашко пропонує змінити систему ProZorro

thumbnail-tw-20200423100751-3128

На думку міністра економіки Ігоря Петрашко, на ProZorro повинен бути наданий пріоритет українським компаніям.

Систему державних закупівель ProZorro необхідно змінити для надання пріоритету українським підприємствам, заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

«Питання реформи ProZorro. У нас система локалізації не працює. Система абсолютно дивна, коли 660 млрд грн замовлень через ProZorro, в тому числі держзакупівель, не має ніякої пріоритетності для українських підприємств. Це важливо, і це буде імплементовано», - сказав він.

Міністр зазначив, що багато країн в умовах кризи, викликаної поширенням коронавируса, переносять виробництво з Китаю, оскільки недовіра до цієї країни наростає.

«Є унікальна можливість локалізувати і привести багато виробництв - фармацевтика, агропромисловий комплекс ... і побудувати ці ланцюжки вже в Україні», - сказав Петрашко.

За його словами, уряд має намір захищати українські підприємства в площині міжнародної торгівлі.

«Потім - адекватна реакція і підтримка українських підприємств на міжнародній арені через більш скрупульозне увагу до антидемпінгових розслідувань. У нас найменша кількість антидемпінгових розслідувань в світі», - сказав глава Мінекономіки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: