«Перший випадок» коронавірусу в Європі міг бути ще у грудні

франція
ілюстративне фото

Минулого року, ще 27 грудня, одному з пацієнтів у паризькій клініці діагностували пневмонію. Але насправді це був коронавірус, впевнені лікарі.

Про це пише BBC Україна.

Це означає, що вірус міг потрапити до Європи щонайменше на місяць раніше, ніж думали.

Лікар Ів Коен розповів французьким ЗМІ, що мазок, взятий тоді у хворого, нині перевірили на Covid-19, і тест виявився позитивним.

Пацієнт, який повністю одужав, твердить, що й гадки немає, де він міг підчепити вірус, оскільки не відвідував жоден із заражених регіонів.

Знати, хто і де був першим хворим, важливо для розуміння, як поширюється вірус.

Лікар Коен очолює відділення "швидкої" в одній з лікарень поблизу Парижа. Він твердить, що 43-річного пацієнта привезли із Бобіньї, що на північний захід від французької столиці.

У нього були усі симптоми, які пізніше назвуть головними ознаками коронавірусу, включно із сухим кашлем, ускладненим диханням та підвищеною температурою.

Його привезли до лікарні 27 грудня, за чотири дні до того, як офіс ВООЗ у Китаї був поінформований про випадки пневмонії невідомого походження, які почали фіксувати у Вухані.

Чоловік заявив ЗМІ, що нікуди не подорожував до хвороби.

Лікар Коен також повідомив, що двоє дітей цього пацієнта також важко перехворіли, але його дружина не мала жодних симптомів. Але, як зауважив лікар, жінка працювала у супермаркеті поблизу аеропорту Шарль де Голь і могла контактувати з людьми, які щойно прибули з Китаю.

За її словами, досить "часто пасажири заходять у супермаркет одразу після виходу з аеропорту, все ще з валізами".

"Ми припускаємо, що у неї був безсимптомний перебіг хвороби", - каже лікар Коен. Він твердить, що лікарі і надалі вивчатимуть цей випадок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: