У Львові виписали пацієнтку, якій військові кардіохірурги провели унікальну операцію

гал
Фото: Армія Inform

17 квітня військові кардіохірурги провели унікальну операцію на серці 65-річної Галини Степанівни. А сьогодні, 5 травня, її виписали з клініки.

Про це повідомляє Армія Inform.

Унікальну операцію провів кардіохірург клініки серця і магістральних судин ВМКЦ Західного регіону Володимир Мороз. Це перша подібна операція в Україні. Суть полягала в тому, що для проведення протезування клапанів і пластичної хірургічної корекції серце було вилучене з людини і упродовж трьох годин у буквальному сенсі перебувало в руках наших військових хірургів.

Незважаючи на складність операції, військові лікарі успішно провели реабілітацію пацієнтки, і от тепер її було виписано зі шпиталю.

– Я щиро дякую всім військовим кардіохірургам, а особливо моєму лікареві Володимиру Морозу, – сказала Галина Степанівна журналістам. – Своїми золотими руками, майстерністю і професіоналізмом вони дали мені шанс на життя.

Зважаючи на прекрасні результати, військові кардіохірурги вже мають амбітні плани на продовження цієї практики.

– Ця операція – значний крок у розвитку медицини України в контексті трансплантації органів людини, – наголосив кардіохірург Володимир Мороз. – У майбутньому це дозволить вітчизняним лікарям рятувати життя пацієнтам, які до цього часу вважались приреченими. А Галині Степанівні ми всі бажаємо багато щасливих літ у домашньому затишку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: