Європейська Рада погодила виділення 1,2 млрд євро Україні

позика1

Європейська рада погодилася виділити 1,2 мільярда євро фінансової допомоги Україні для протидії коронавірусу.

Про це йдеться у пресрелізі організації, передає Громадське.

За відповідне рішення проголосувала більшість послів країн Євросоюзу. Воно надає фінансову підтримку десяти країнам-сусідам ЄС на загальну суму 3 мільярди євро, з яких Україна отримає найбільшу суму — 1,2 мільярда євро.

Зазначається, що кошти надаватимуть кількома траншами на «дуже вигідних умовах», а погасити цю позику країни-партнери ЄС повинні будуть протягом 15 років.

Для того, аби рішення набуло чинності, його ще мають погодити у Європейському парламенті та Раді ЄС.

Після цього 3 мільярди євро розподілять між партнерами Євросоюзу. Окрім України, кошти отримають також Албанія, Боснія та Герцоговина, Грузія, Йорданія, Косово, Молдова, Чорногорія, Північна Македонія та Туніс.

Раніше рішення про виділення Україні 1,2 мільярда євро затвердили у Єврокомісії. В Офісі президента України повідомили, що кошти Україна отримає двома траншами по 600 мільйонів євро.

Нова програма макрофінансової допомоги ЄС стане додатковим джерелом бюджетної підтримки до вже погодженої програми у розмірі, з якої Україна очікує отримати ще 500 мільйонів євро.

Раніше у Мінфіні сподівалися отримати транш ЄС до кінця 2019 року, однак цього не сталося.

11 грудня 2018 року ЄС офіційно перерахував перший транш кредиту в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги Україні у розмірі 500 мільйонів євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: