Львівські медики видалили жінці гігантську пухлину вагою 40 кілограмів (фото)

96580201_1915934745208655_7763288966752632832_n

У Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги 35-річній львів’янці видалили гігантську багатокамерну кистому на 37 літрів рідини та вагою більше 40 кілограмів.

Про це повідомляється на сторінці лікарні у Фейсбуку.

«Наші медики провели, без сумніву, унікальну операцію та врятували життя жінки, яка потрапила до нас в критичному стані!

Львів’янці – 35 років. Ще кілька років тому їй діагностували кисту лівого яйника. Та з червня минулого року живіт почав швидко збільшуватись, їй стало складно рухатись. І два останні місяці вона уже просто не могла встати з ліжка, а через ризики перетиснення нижньої порожнистої вени змушена була постійно лежати на лівому боці.

До нас вона поступила з гострою затримкою сечі через перетиснені сечовивідні шляхи, з проявами серцево-судинної недостатності і лімфостазом. Жінка була повністю астенізована і кахектична, тобто кистома з’їдала всі її життєві ресурси та сили!» – йдеться у повідомленні.

Спеціалісти лікарні провели комп'ютерну томографію та побачили в животі утворення розміром, якого досі не зустрічали.

«Операція була складною навіть для наших досвідчених хірургів, гінекологів, анестезіологів та іншого медичного персоналу! Для профілактики синдрому порожнистої вени пацієнтку інтубували, тобто переводили на штучну вентиляцію легень на боці. У такому положенні її й оперували!

В процесі видалення кистоми у пацієнтки двічі спостерігалася гіпосистолія, тобто серце майже зупинялося в результаті перерозподілу об’єму цикрулюючої крові, тому команда анестезіологів двічі її реанімувала та повертала до життя.

Та операція, що тривала близько трьох годин, пройшла успішно! І пацієнтку на двох адреноміметиках – препаратах, що підтримують тонус судин та серцевий викид, перевели у відділення анестезіології та інтенсивної терапії», – повідомили у лікарні.

За кілька днів стан пацієнтки стабілізувався. І зараз вона отримує весь необхідний комплекс лікувальних заходів уже в хірургічному відділенні: післяопераційне лікування, щоденні перев'язки та психологічну допомогу.

Попереду ще час тривалої реабілітації та подальше лікування, яке залежатиме від результату патогістологічного висновку.

До речі, перед операцією жінка важила 90 кілограмів, а після – її вага зменшилась вдвічі!

«Ми дякуємо команді наших медиків, що вкотре засвідчили свій професіоналізм в боротьбі за порятунок життів мешканців нашого міста та області! Борис Кривко, Юрій Шаваров, Nataliya Matolinets, дякуємо вам та вашим мегакрутим командам за невтомну та самовіддану працю!» – йдеться у дописі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: