Садовий розповів, як працюватимуть літні майданчики після карантину

кафе

Мер Львова розповів про організацію роботи літніх майданчиків та торгових комплексів після послаблення карантину. Про це він сказав під час ефіру на радіо «Львівська хвиля», - йдеться на сайті ЛМР.

«Перш за все, кожен повинен мати здоровий глузд, тому що, якщо ми з 12 числа відкриваємо літні майданчики, це означає, що там безпека має бути на високому рівні. Мені приємно, що самі ресторатори допомагали прописати правила їх роботи.

Також мені здається, що фактор свіжого повітря недооцінюють, тому що власне на свіжому повітрі вірусу немає. Він збирається в закритих приміщеннях, офісах, громадському транспорті тощо. Я тішусь, що уряд нарешті знімає заборону на прогулянки в парках та скверах. Звичайно, добре прогулятись невеликими компаніями, тримаючи дистанцію», — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Також він додав, що місто очікує кінцевого рішення уряду щодо організації роботи торгових комплексів.

«Ми, станом на сьогодні, ще не отримали кінцевого рішення уряду. Коли ми його побачимо, то скличемо нашу міську комісію і фіналізуємо рішення. У ТРЦ має бути такий рівень безпеки, який є у наших магазинах продуктової групи, зокрема використання масок, рукавичок та дезінфекція. Решту, подивимось, що пропише уряд у своїй постанові.

Я за те, щоб відкривати магазини, які мають належну вентиляцію. Те ж саме стосується перукарень. Щодо торгових комплексів, то в них продовжують функціонувати супермаркети на перших поверхах. Все залежить від безпеки та того, наскільки ми будемо обережними. На вихідних було враження, що карантин вже минув, і всі пішли гуляти в громадських місцях без масок. Такі речі недопустимі. Ця інфекція є, і вона ще не здолана. Так, якщо захворіють молоді люди, то великі шанси, що вони швидко одужають. А як щодо бабусь та дідусів? Нам потрібно думати, як їх вберегти», — додав мер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: