Тільки трохи більше половини львів'ян продовжують працювати під час карантину

роб

КУ Інститут міста оприлюднила результати соціологічного дослідження «Львів карантинний», що проводилось у квітні. Так, за результатами дослідження, 59% львів’ян продовжують працювати під час карантину.

Серед них, зокрема, працівники підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста. Про це повідомляє пресцентр мерії.

«У дослідженні також вивчався аспект стосовно роботи на карантині. За результатами видно, що серед зайнятого населення Львова можна виділити три майже рівні частини: продовжують працювати у звичному режимі, працюють дистанційно, не працюють.

Треба розуміти, що є негнучкі підприємства й ті, які забезпечують життєдіяльність міста, і вони мають продовжувати роботу у звичному режимі. Але частина підприємств може перейти на дистанційну роботу», - зазначив директор КУ Інститут міста Олександр Кобзарев.

Посадовець також зазначив, що львів'яни навчилися працювати дистанційно, і такий спосіб роботи повинен зберігатися надалі, після зняття карантинних обмежень.

«Віддалена робота суттєво зменшує ризик захворювання і послаблює навантаження на транспортну інфраструктуру. Мешканці не витрачають час на дорогу до роботи і можуть використати його на особисті справи. Ми вважаємо, що варто рекомендувати усім підприємствам, незалежно від форм власності, стимулювати якусь частину працівників переводити на дистанційну роботу. Тим більше, що зараз з'явилося багато можливостей та програмного забезпечення, які можуть дозволити виконувати усі необхідні функції віддалено, без втрати якості», — додав Кобзарев.

Зазначимо, дослідження проводилось соціологічною агенцією Fama, на замовлення Інституту міста, впродовж 7−12 квітня методом телефонного інтерв'ю на основі випадкової однощаблевої вибірки. До вибірки увійшли 1200 мешканців Львова, віком від 18 років. Похибка вибірки не перевищує 2,8%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: