Які свята відзначають 7 травня (іменини, народні прикмети)

2020-05-06 18.33.48 img.zik.ua e25bf4fd8921

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 7 травня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 7 травня в Україні і світі.

Свята та події 7 травня

7 травня — це День радіо. Поява цього свята нерозривно пов’язана з діяльністю видатного москальського електротехніка Олександра Попова, який одним з перших спробував перетворити електромагнітні коливання в зрозумілу ретрансляційну людську мову і таким чином створив перший прототип радіоприймача.

Настільки звичне для нас явище, як радіосигнал, ще сто років тому вважалося чимось немислимим, надприродним. Тому задовго до появи цього свята, детекторні приймачі могли дозволити собі лише небагато людей. Стрімкий розвиток радіотехнологій призвів до того, що зараз на основі перших розробок Попова створено такі революційні явища, як телебачення і мобільний зв’язок. Вони щільно увійшли в наше життя. І дякувати за ці блага цивілізації ми повинні людям, які могли б вважати своїм професійним святом День радіо.

У наш час з Днем радіо прийнято також вітати працівників телебачення, підприємств зв’язку, радіоаматорів і всіх, чия робота залежить від радіохвиль. Крім того, це свято можна вважати професійним днем радіоведучих, завдяки яким радіоефіри стали надзвичайно популярними.

День міста Івано-Франківськ. Днем заснування Івано-Франківська вважається 7 травня 1662 року, коли місто, що називалося тоді Станіславів (пол. Stanislaw), отримало Магдебурзьке право.

Іменини 7 травня

Цього дня іменини святкують: Олексій, Валентин, Євсей, Єлизавета, Леонтій, Лонгін, Неон, Пасікрат, Савва, Станіслав, Фома, Людмила та Людомира.

Народні прикмети 7 травня

Якщо ввечері зоря жовтого кольору, то дощів не чекайте. Навколо зірок чорні або білі віночки – до дощу. Промені сонця темніють – до грози. Над горизонтом повисли низькі хмари, краї яких мають чіткі обриси – до сильної грози та поривчастого вітру

Гороскоп 7 травня

Овен

Не варто витрачати час на вирішення професійних питань, все одно практичної користі від цього буде небагато, ліпше зосередитися на домашніх справах, до яких досі не доходили руки.

Телець

Безболісно пережити цей день допоможе почуття міри, якого рекомендується дотримуватися у всьому, починаючи з харчового раціону і закінчуючи поведінкою – воно не повинно бути занадто емоційним.

Близнята

Найголовніше в цей день – відмовитися від всього, що віджило свій вік: стосунків, проєктів і речей – останні, до речі, ліпше віддати тим, хто в них потребує.

Рак

Бажання вашого професійного опонента, з яким у вас нещодавно вийшла сварка, визнати свою неправоту і помиритися, буде несподіваним, але приємним сюрпризом.

Лев

День рекомендується повністю присвятити своїй сім'ї: незважаючи на те, що останнім часом ви і так практично весь час проводите разом, зайвої така спільність не буде.

Діва

Якщо ви давно подумували про те, щоб змінити роботу, кращого часу вам не знайти: пропозиція, отримана в цей день, буде ідеальною з усіх точок зору – і, насамперед, з матеріальної.

Терези

Будь-які фінансові операції буде супроводжувати успіх: можна оформлювати кредит, а також брати і давати в борг – проблем з поверненням грошей не передбачається.

Скорпіон

Не відмовляйте тим, хто запитає вас про пораду: так вже склалося, що в цей день ви будете здатні не тільки тверезо подивитися на будь-яку ситуацію, але і легко знайти з неї вихід.

Стрілець

Ділові переговори пройдуть на відмінно: красномовство і дар переконливості, властиві вам у цей день, зможуть вплинути на будь-якого, навіть найбільш впертого і незговірливого співрозмовника.

Козоріг

Добре виконаний проєкт збільшить ваші шанси в конкурентній боротьбі за нову посаду, якої прагнете не тільки ви – начальство гідно оцінить ваш професіоналізм.

Водолій

Можна ставати до будь-яких починань – як професійних, так і побутових: складуться сприятливі обставини для їх успішного старту і завершення.

Риби

Не варто відштовхувати від себе людину, яка відчуває до вас ніжні почуття – можливо, з часом ви зміните своє до неї ставлення з байдужого на зацікавлене.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: