Діти та військові записали кліп до Дня пам'яті на вірш львів'янина (відео)

діти

Захисники Маріуполя та діти Приазов’я записали кліп до Дня пам’яті та примирення жертв Другої світової війни.

Про це повідомляють на сайті Арміяinform.

Натхненницею створення такого відео стала заступник директора Маріупольського міського палацу культури «Чайка» Оксана Гальченко, а учасниками – діти Народного театру танцю «Азовські чайки» та воїни окремої гірсько-штурмової бригади. Основа сюжету – вірш львів’янина Анатолія Пасічника «Понад усе».


– Друга світова війна принесла багато болю та скорботи в українські родини. І ми не можемо забувати тих, у кого вона забрала життя, – каже Оксана Гальченко. – Із початку АТО, а нині ООС, ми багато співпрацюємо з нашими військовослужбовцями. Це відкриті, щирі та світлі люди, які захищають Україну. І мені приємно, що вони так радо відгукнулись на співпрацю з нами й цього разу.

За словами Оксани Гальченко, під час зйомок панувала дуже тепла й душевна атмосфера. Тому все вдалось відзняти за один день і фактично з перших дублів. Кожен юний і дорослий актор вкладав душу у свої слова. Тому кліп вийшов по-азовськи теплий і по-військовому надійний. Краєвиди мирного Маріуполя, який 2014 року обрав життя у вільній Україні, змінюють панорами Широкиного, зруйнованого внаслідок військової агресії російських окупантів. Все це тісно переплітається з подіями 1943 року, коли бійці 4-го Українського фронту звільняли місто від нацистських загарбників.

– Як наші діди тоді, так і ми нині захищаємо дітей від окупаційної навали, – наголосив підполковник В’ячеслав Скоряк. – Заради них сьогодні українські воїни йдуть у бій. Та ми не маємо права забувати полеглих у тій війні. Людей, які волею тоталітарного режиму, опинились у вирі пекельних подій. Тому радо співпрацюємо з місцевими патріотами Приазов’я. І я переконаний, що наша співпраця триватиме й надалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: