Дмитро Кулеба про відносини із США: «Я б здав їх у хімчистку»

кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що відносини України з США не є замороженими, проте він наполягає на їх перезапуску.

Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua.

«Вони не заморожені, але я б ці відносини віддав у хімчистку і повернув очищеними і блискучими. І в цьому власне і полягає завдання дипломатів: виступити в ролі цієї хімчистки по обидва боки для того, щоб прибрати плями і зробити костюм, який буде ідеально на тобі сидіти і відмінно виглядати», - сказав він.

Водночас голова українського зовнішньополітичного відомства України відзначає, що Білий дім не припиняв комунікувати з Офісом президента Зеленського.

«Я не бачу індикаторів, які показують, що президент США не хоче спілкуватися з президентом Зеленським ... [При цьому] візит у США до виборів - це завжди елемент політики, що впливає на виборчий процес. Для нас завжди в Америці ключовою була двопартійна підтримка. Для нас важливо, щоб Україна зберегла свої позиції і добре ставлення до себе як з боку республіканців, так і з боку демократів», - зазначив Кулеба.

Раніше в інтерв'ю британському виданню The Guardian президент України Володимир Зеленський заявив, що розчарований тим, що досі не отримав конкретного запрошення відвідати з візитом США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: