Глава інституту Нацпам'яті розповів про ідею встановити покемонів під Щорсом

дробович

Журналісти розпитали очільника інституту Нацпам'яті Антона Дробовича про проєкти на посаді.

В інтерв'ю Громадському він розповів про пропозиції активістів встановити покемонів під Щорсом, аби пам'ятник радянському діячу перестали нівечити вандали.

  • Ви не боїтесь, що через невирішене питання з Щорсом, знову знайдеться хтось, хто відпиляє коню ногу?

Це може статися, в тому числі через оці постійні пробуксовування. Але якщо суспільство готове запропонувати конструктивні рішення – нехай пропонує. Часто ліві активісти, які категорично проти демонтажу Щорса, пропонують взагалі асиметричний хід, а саме переозначення. Наприклад, під Щорсом зробити якихось надувних покемонів, які знівелюють його комуністичний пафос. Або надувну скульптуру, яка обнімає Щорса.

«Але мені здається, що найспокійнішим варіантом було би перемістити Щорса в музей монументальної пропаганди», - відзначив Антон Дробович.

33-річному кандидату філософських наук Антону Дробовичу в грудні 2019 року уряд довірив реалізовувати державну політику у сфері відновлення та збереження національної пам’яті українського народу. Це — завдання Українського інституту національної пам’яті, яке Дробович очолив після п’ятирічного керівництва Володимиром В'ятровичем. Той за цей час здобув чимало ідеологічних ворогів через свою позицію у питаннях декомунізації, героїзації УПА та загалом особистого ставлення до свята 8 березня чи творчості Висоцького чи Цоя як елементів російського впливу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: