Мерія таки дозволила добудувати житловий комплекс на Героїв УПА

18 ТзОВ Карелла, Воркбуд_вул. Героїв УПА, 73 (8)

Виконавчий комітет Львівської міської ради з другої спроби погодив добудову житлового комплексу на вул. Героїв УПА.

Зокрема, виконком  видав ТзОВ «Карелла» та ТзОВ «Воркбуд» містобудівні умови та обмеження на реконструкцію об’єкта незавершеного будівництва (багатоквартирний житловий будинок з паркінгом) шляхом надбудови та добудови під житлові будинки з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземною автостоянкою на вул. Героїв УПА, 73 у м. Львов.

Будівля розташована на земельній ділянці 1,0419 га, яка складається з 5-ти секцій. У Львівській міськраді встановили, що висота будівлі після реконструкції не повинна перевищувати секція № 1, 2, 5 – до 28,20 м; секція № 3, 4 – до 46,20 м.

Нагадаємо, минулого тижня розгляд цього питання був перенесений.

«Територія колишнього «Кінескопу» досить активно забудовується і є велика щільність забудови. Є пропозиція на тижні туди виїхати і подивитися на цей проєкт і сусідню забудову», – запропонував тоді член виконкому Орест Печенко.

«Там ні проїздів, там нічого немає», – додав заступник міського голови з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків.

«Наскільки я розумію з поданих документів, вони збільшують в одній із секцій поверховість з 9 до 16 поверхів. Якщо змінюється поверховість, то відповідно до об’єкта висувається інші вимоги, зокрема щодо пожежної безпеки і безпосередньо безпеки людей. Чи конструктив дозволяє таке зробити, чи передбачено там прокладання димових шляхів і внутрішнього пожежного водопроводу?», – запитав член виконкому, голова ГУ ДСНС у Львівській області Юрій Кагітін.

Відтак, минулої п’ятниці члени виконкому вирішили питання перенести, і впродовж тижня вивчити ситуацію з виїздом на місце будівництва.

Сьогодні ж Орест Печенко розповів, що вчора був організований виїзд на місце будівництва.

«Насправді там вже фактично закінчений будинок і про добудову не йдеться, тому що вже повністю зроблено дах. Там є інше дуже актуальне питання доїздів до того житлового будинку. На тій території стоїть досить багато шлагбаумів та воріт. Я пропоную, як варіант вирішення цього питання, сьогодні проголосувати за це рішення, але дати доручення Франківській адміністрації і ДАБК, щоб під час здачі цього будинку вирішили питання доїзду до цього будинку. Ці шлагбауми встановлені несанкціоновано, а ворота люди вже намагалися зносити, але їх відновили. Ніби вже є дискусія з тими власниками і вони ніби погоджуються, якщо забудовник влаштує там нормальний заїзд і дорогу, то вони погоджуються це розгородити», – пояснив Орест Печенко.

Відтак, виконком погодив містобудівні умови, і дав протокольне доручення Франківській РА і ДАБІ опрацювати знесення несанкціонованих шлагбаумів та облаштування дороги та під'їзду до житлового комплексу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: